Followers

Saturday, August 23, 2008

PENDEDAHAN SEBENAR ANWAR IBRAHIM

8 Jawatan Anwar Di Luar Negara

Berikut adalah 8 jawatan Anwar Ibrahim di luar negara.
1.Pensyarah John Hopkins University
2.Pensyarah di Georgetown University
3.Pensyarah St Antony College, Oxford
4.Presiden Accountability di Brussels, Belgium
5.Penasihat Kewangan Bank Dunia
6.Executive Committee, International Crisis Group (ICG)
7. Pengerusi Yayasan Masa Hadapan Timur Tengah & Afrika.
8. Pengasas IIIT (International Islamic of Thought)

Untuk jawatan 1,2 dan 3, Anwar mendapat jawatan tersebut setelah berulang kali pergi ke Washington DC bertemu dengan Paul Wolfowitz (Bekas Presiden Bank Dunia), termasuklah bertemu dalam Pentagon pada penghujung tahun 2004 dan awal tahun 2005. Untuk jawatan ke-4, Simon Zadek selaku CEO mendapat bayaran sejumlah 70,000 pound sebulan, bayangkan berapakah gaji untuk seorang President pula?

(Gambar: Tulisan Wolfowitz dalam majalah Time untuk memberi kredit kepada Anwar sebagai 100 orang pemimpin terbaik dunia. Sebelum itu Anwar pernah tulis surat selamatkan Shaha Ali Ridha, girlfriend Wolfowitz). Bagi jawatan ke-5, selaku Penasihat Bank Dunia, Anwar dipilih khas oleh Paul Wolfowitz untuk ditempatkan di Bank Dunia. Untuk jawatan ke-6, hanya 46 orang sahaja yang dipilih untuk dijadikan sebagai Executive Committe ICG. Salah seorang daripada mereka ialah George Soros (Spekulator Mata Wang Yahudi, Pengerusi Open Society Institute).

Paling istimewa ialah jawatan yang ke-7, bila Condoleeza Rice (Setiausaha Negara Amerika Syarikat) sendiri datang semasa pengasasan Foundation For Future (FFF). Anwar juga menjadi Pengasas "Triple IT" yang mengumpulkan beberapa orang profesor dan pensyarah yang liberal di bawah kendalian John Esposito (Profesor International Affairs and Islamic Studies di Georgetown University, juga seorang yang berbangsa Yahudi).

John Esposito (gambar) dalam rancangan dokumentari bertajuk “Prophet Muhammad” pernah membuat ulasan yang mengelirukan berhubung peperangan kerana menyifatkan "teorist" mendapat inspirasi dari jihad. Bolehkah kita membiarkan seorang Yahudi seperti Esposito mengecam agama kita?

Siapa sebenarnya yang bayar gaji Anwar untuk semua jawatan tersebut? Dalam matawang apa bayaran tersebut dibuat? Apakah Anwar mahu berselindung lagi bahawa beliau memang rapat dengan orang luar dan mempunyai deretan jawatan di luar negara? Kedengaran tadi di Kubang Ulu, Kubang Semang, Kg Pelet ada pengundi sudah ditawarkan sejumlah RM50 dan RM100 untuk menyertai PKR dengan syarat memberikan nama dan nombor kad pengenalan. Daripada mana sumber wang ini?

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

PERMATANG PAUH VOTERS... SAY NO TO ANWAR!!!!!!

Despite various problems and criticism, it seems that Datuk Seri Anwar Ibrahim is going to lost on the road to victory at Permatang Pauh on next Tuesday, 26 August 2008.

The ruling Barisan Nasional seem to have already got their confidences back to fight back all rumors that being create by this OLD MAN. Now BN seem to have won the hearts of the voters in Permatang Pauh and the Malaysian rakyat on the whole. Back to the PKR team, by giving various goodies to buy the hearts of Permatang Pauh residents too has failed their agenda.

The rakyat have LOST COMPLETE TRUSTand CONFIDENCE on the ruling Barisan Pakatan Rakyat government and its the time they are replaced from PKR to BN in Permatang Pauh so that we Malaysians can live in peace and harmony since BARISAN NASIONAL rule Malaysia.

SYABAS in advance Barisan Nasional Candidates Datuk Ariff Shah and to Datuk Seri Anwar Ibrahim - the Prime Minister in waiting - PutraJaya awaits you and your DREAM!!!!!!!.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Friday, August 22, 2008

OIL PRICE REDUCE!!! SAY YES TO BARISAN NASIONAL GOVERNMENT!!!!

The petrol and diesel price will drop by between eight sen and 22 sen a litre tomorrow.
Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi announced today that the Cabinet had decided that the price of RON97 petrol be reduced by 15 sen to RM2.55 a litre from RM2.70, while RON92 would cost 22 sen less at RM2.40 a litre from RM2.62 a litre.

The retail price of diesel would drop by eight sen to RM2.50 a litre, he said in a statement.

The petrol price was determined by taking into account the actual price from Aug 1 to 21 and the 30 sen per litre subsidy borne by the government while the subsidy for diesel, based on the new price, was 50 sen a litre.

“The cabinet today decided to bring forward the enforcement date for adjustment of the new petrol price,” he said.


SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

ANWAR JADI PM !!! ANGAN-ANGAN MAT JENIN???


Hari penentuan bakal tiba untuk saudara Anwar Ibrahim untuk mengapai cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia yang Ke-6. Pelbagai persiapan telah dilakukan oleh jentera-jentera PKR untuk memastikan Anwar menang di pertandingan Parlimen P44 Permatang pauh. Kesemua kesediaan telah dijadualkan berjalan dengan sempurna dan Anwar amat yakin untuk menang di Permatang Pauh. Betulke????

Melihat dari sudut di Permatang Pauh ternyata anwar bakal Menang Gung kekalahan kerana angan-angan Si Mat Jenin itu yang ternyata sudah terang lagi bersuluh. jika pun Anwar menang di Permatang Pauh, jauh panggang dari api saudara Anwar hendak mencapai cita-citanya seumur hayat untuk menjadi PM yang ke-6. Kalau Anwar Menang pun tetap Barisan Nasional akan mentadbir Kerajaan Malaysia dan Tetap ketua UMNO adalah yang akan menjadi Perdana Menteri. Moga 16 September akan menjadi kenangan Angan-Angan Si Mamat Jenin itu.

Kepada Pengundi-Pengundi di Permantang Pauh anda bakal di Bang-Bang BOOM oleh Brader Anwar ni. Biasa lah Orang dah tak tau nak buat apa lagi.. daripada dulu duk janji kat orang kampung inilah itulah... abis-abis apa pun tarak...

p/s: Pening jugak la kalau negara aku di tadbir oleh Abg Jubur.. nanti Banyak pulak persatuan GAY bukak kat Malaysia Ni.. adusssss!!!!

Thursday, August 21, 2008

One night in Permatang Pauh

An air of festivity greets on-lookers and potential voters.

The front of the UMNO Permatang Pauh centre.

Candidate Anwar Ibrahim in his element at the Mini Stadium in Permatang Rawa.

No, it’s not an UFO studying the antics of Homo Sapiens. It’s widely believed to be a police helicopter that hovers over the Mini Stadium in Permatang Rawa.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

ISU RASUAH EXCO PARTI KEADILAN RAKYAT !!!!!!

2 Exco Perak ditahan - Disyaki terbabit sogokan wang, seks projek RM180 juta


MOHD. osman Jailu (kiri) dan Usaili Alias (kanan) dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Ipoh, semalam selepas ditahan reman oleh BPR kerana disyaki terlibat dalam sogokan wang dan seks. Gambar kecil, seorang lagi Exco Perak yang ditahan oleh BPR. – Gambar MOHD. NAJIB MOHD. NOR

IPOH 20 Ogos – Dua Exco kerajaan negeri Perak bersama empat orang lagi ditahan oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana disyaki terlibat dalam sogokan wang lebih RM100,000 dan seks bagi mempercepatkan kelulusan satu projek perumahan bernilai RM180 juta di Seri Iskandar, kira-kira 40 kilometer dari sini.

Tiga suspek termasuk Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Pembangunan Insan dan Badan-Badan Bukan Kerajaan Perak, Kapten (B) Mohd. Osman Jailu, 57, ditangkap pada pukul 6 petang semalam di sebuah hotel di sini, diikuti penahanan dua lagi suspek di sekitar bandar raya ini hasil maklumat orang ramai.

Mohd. Osman, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Changkat Jering daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), ditahan bersama bekas ADUN Bota, juga daripada PKR, iaitu Kapten (B) Usaili Alias, 56. Turut ditahan ialah Juruteknik Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP), Ruslan Sahat, 46; Ahli Majlis Daerah Perak Tengah yang juga peniaga, Zul Hassan, 45; serta seorang lagi ahli peniagaan, Fazirul Azim Ismail, 30.

Kelima-lima mereka dibawa oleh BPR ke Mahkamah Majistret di sini hari ini untuk mendapatkan perintah reman selama tiga hari bagi membantu siasatan.

Perintah tersebut dikeluarkan oleh Majistret Noor Aini Yusuf mengikut Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah.

Kesemua suspek menggunakan jaket dan baju untuk menutup muka masing-masing semasa dibawa ke mahkamah.

Seorang lagi anggota Exco Perak turut ditahan pada pukul 10.30 pagi ini kerana disyaki terlibat sama dalam kegiatan rasuah tersebut. Bagaimanapun, namanya belum dapat didedahkan kerana perintah tahanan reman belum diperoleh oleh BPR.

BPR merampas wang tunai RM100,000 dipercayai wang suapan dalam kes tersebut daripada mereka yang ditahan. Seorang wanita yang berada bersama kumpulan lelaki itu di hotel tersebut juga disiasat sama ada terlibat dalam kegiatan rasuah.

Menurut Pengarah BPR Perak, Samsiah Abu Bakar, kejayaan memberkas suspek-suspek itu adalah hasil intipan selama seminggu yang dilakukan oleh pegawai dan kakitangan agensi berkenaan.

Difahamkan, BPR akan memohon perintah tahanan reman ke atas seorang lagi ADUN daripada PKR esok bagi membantu siasatan kes itu.

Kes berkenaan akan disiasat mengikut Seksyen 11(a) Akta Pencegahan Rasuah 1997 kerana menerima wang rasuah.

Jika sabit kesalahan, mereka yang terlibat boleh didenda lima kali nilai suapan atau mana yang lebih tinggi dan penjara minimum 14 hari hingga 20 tahun atau kedua-duanya sekali.

SHAHBOY

Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Wednesday, August 20, 2008

Pengaruh Freemanson Di Permatang Pauh?

Pemandu pajero yang membawa bersama gambar Anwar dan pemimpin dunia yang lain. Meriah nampaknya pajero ini dengan gambar gambar. Selalunya iklan yang dilekatkan di badan teksi dan bas berbayar. Apakah gambar-gambar ini berbayar juga?

Atau ada sponsor tertentu di Permatang Pauh, hinggakan Gus Dur dan Estrada sanggup tumpang sekaki berkempen untuk Anwar Ibrahim. Jangan lupa, Gus Dur dan Wolfowitz adalah orang yang ditemui oleh Anwar di Munich, Jerman ketika Anwar baru sahaja lepas dari penjara pada Oktober 2004.
Anwar baik dengan Wolfowitz? Anwar sering berkunjung ke Washington menemui Wolfowitz selepas keluar penjara pada Oktober 2004. Dengan bantuan Wolfowitz, Anwar mendapat tiga jawatan pensyarah universiti di luar negara. Selepas itu, Nurul Izzah pun sambung pengajian di John Hopkins. Malah keakraban yang terjalin ketika Wolfowitz menjadi Duta Indonesia itu membawa kepada perbincangan tertutup dalam Pentagon.

Keintiman Anwar dan Wolfowitz lebih terserlah bila Wolfowitz melantik Anwar sebagai Penasihat Bank Dunia. Ketika nyawa Wolfowitz di Bank Dunia nipis akibat skandalnya dengan Shaha Ali Ridha, Anwar datang menghulurkan bantuan hayat melalui sepucuk surat dari Yayasan Masa Depan untuk menukarkan teman wanita Wolfowitz ke pejabat Anwar.

Wolfowitz membalas jasa Anwar itu, dengan menulis artikel memuji Anwar dalam majalah Time untuk mempromosikan Anwar sebagai antara 100 orang terhebat di dunia. Kini, Anwar bertanding di Permatang Pauh, apakah Wolfowitz (seorang yang berbangsa Yahudi dan mempunyai warganegara Israel) akan menolong Anwar lagi?

Gambar Anwar bersama dengan Bush yang dipaparkan pada sebuah pajero yang penuh dengan bendera PKR tadi di Permatang Pauh. Mengapa perlu ada gambar Bush? Reaksi senyuman Bush dan Anwar hampir serupa, apakah mereka mendapat khidmat nasihat daripada pakar perunding imej yang sama?

Yang pasti, kedua duanya rapat dengan Paul Wolfowitz. Bush rapat dengan Wolfowitz atas kapasiti Wolfowitz sebagai penasihat perangnya semasa menyerang Afganistan dan Iraq. Wolfowitz ketika itu adalah Penolong Setiausaha Pertahanan di Pentagon. Malah Wolfowitz adalah orang yang bertanggungjawab menulis surat menggesa Bush menyerang Afganistan ketika masih lagi menjawat jawatan Dekan di John Hopkins, University.

Apakah kriteria sebenar pemilihan logo bendera PKR ini disebabkan oleh hanya imej mata lebam semata mata? Atau warna biru muda dan bulan sabit yang berlogo mata ini mempunyai maksud yang lain?

Berikut adalah sticker kempen PKR di Permatang Pauh. Mengapa ada logo mata sebegini dalam sticker yang diedarkan kepada pengundi Permatang Pauh? Apakah mata tersebut ada kaitan dengan mata yang tertera pada logo bendera PKR atau simbol mata yang lain?

Ini adalah logo kepada gerakan Freemanson yang mempunyai ahli seramai 5 juta orang di seluruh dunia. Ada mata di atas piramid tersebut. Freemason dipelopori oleh orang Yahudi (Neo-Konservatif) yang ingin mengambil kembali tanah Palestin dan membina kembali Haikal Sulaiman di bawah runtuhan Masjid Al-Aqsa.

Kemudian akan melebarkan pemerintahan mereka ke Syria, Iraq, Jordan, Mesir dan terus menuju ke Al Madinah di Arab Saudi. Pergerakan ini dibentuk bagi mengembangkan fahaman Yahudi dengan cara bergiat cergas di dalam bidang pendidikan, politik, budaya dan sosial.

Bukankah usaha ini sudah dilakukan oleh Wolfowitz? Siapakah orang harapan Wolfowitz di Malaysia ini? Jika hubungan dengan Saiful, Anwar enggan bersumpah. Bagaimana pula hubungan baik Anwar dengan Amerika dan Neo-Konservatif? Apa yang pasti dalam beberapa temubual antarabangsa, Anwar tidak pernah menafikan hubungan baiknya dengan Wolfowitz.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan