Followers

Thursday, June 26, 2008

Raja Petra Is Really A Big Liar??


According to the malaysiakin.com by Raja Petra he says that Deputy Prime Minister Najib Razak’s wife was at the murder scene of Mongolian national Altantuya Shaariibuu. Im Quite sure that how he can know Datin Seri Rosmah is at the Scene except he is also at the scene. Am i right??


what i has wrote all the story that being wrote by Raja Petra i am quite fishy with the word “It’s mindboggling!” being use as a main object to solve the statutory declaration with its own self. the validity of this statutory declaration is too week and I'm sure this is his agenda want to bring down mr Dato Seri Najib political career. unfortunately, he's hidden agenda is not success, meanwhile is really having a big problem. As Far as i know, malaysiakini is already exist along time ago, and for sure the article that being wrote by him is mostly cant being trust. He also want to promote is blog with all the hot stories and want to take advantages from what is actually irresponsible people do to achieve what he one.

Raja Petra is already too much government especially must take an action with what have been done by him. i am very strongly support the Dato Seri Najib family and i know all the rumors by Raja Petra is want to make Mr Najib political end. mabe he is also being support by the "pakatan Rakyat" agent. this is very serious problem and action againts him should being taken by the government.

@ all malaysian people please take care of your country...

Pakatan Rakyat Punya Agenda Tersendiri Untuk Menjatuhkan Orang Melayu!!!!!!!!!!!


Pakatan Kit Siang & The Geng yang mendominasi Pakatan Rakyat sekarang.

Nampaknya kejadian kepimpinan PAS keluar beramai ramai pada 1982 kerana tidak bersetuju dengan Allahyarham Tan Sri Asri Muda (Yang Dipertua PAS) akan berulang lagi. Selepas 26 tahun, golongan ulama dan ustaz dalam PAS sudah mulai tersedar bahawa perjuangan PAS sekarang sudah jauh menyimpang daripada target untuk menubuhkan sebuah negara Islam. Malah PAS sudah boleh bekerja sama dengan DAP, yang secara terang terangan menolak negara Islam. Situasi kali ini ialah mereka tidak puas hati terhadap Presiden iaitu Haji Hadi Awang yang banyak terpengaruh dengan pemikiran Anwar Ibrahim.

Langkah untuk membawa masuk PAS kembali dalam UMNO kali ini, dipikul oleh Ustaz Nasharuddin Mat Isa (Timbalan Presiden PAS). Bersama sama dengan Mustapha Ali (Pesuruhjaya PAS Terengganu), Haron Taib (Ketua Dewan Ulama PAS) dan Haron Din (Timbalan Mursyidul Am PAS). Usaha Ustaz Nasharuddin ini direstui oleh Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat. Semuanya bakal kembali pulang ke gagang. Termasuklah Tuan Guru Nik Aziz yang suatu ketika dahulu pernah bertugas sebagai Pegawai KEMAS sebelum masuk PAS. Nik Aziz sudah berusaha untuk menyatukan orang Melayu PAS dan UMNO sejak mula mula masuk PAS lagi?

Ustaz Nasharuddin sudah beberapa kali bertemu, berbincang dan menelefon dengan beberapa orang pemimpin UMNO untuk berunding dan menyatukan kembali orang Melayu. Namun khabarnya, usaha ini ditentang keras oleh golongan liberal PAS yang tidak suka melihat PAS dan UMNO bergabung kembali. Golongan liberal PAS ini adalah kalangan bekas bekas orang Anwar Ibrahim yang sekarang ini sudah berada dalam posisi tertinggi kepimpinan PAS. Mereka termasuklah Haji Hadi Awang, Kamaruddin Jaafar, Husam Musa dan Mahfuz Omar.
Ustaz Azizan Abdul Razak (Menteri Besar Kedah) pastinya akan berhati hati dengan pemilihan tender balak untuk orang orang PAS kali ini. Hendak beri kepada orang Nasharuddin Mat Isa atau memenuhi permintaan Mahfuz Omar?

Kalangan orang orang PAS yang sudah mendapat jawatan sebagai wakil rakyat, ahli parlimen, exco kerajaan negeri dan Menteri Besar sudah mula berkira kira menghitung angka dalam akaun. Masakan tidak, projek balak dan tender terbuka di depan mata. Siapa yang menentang arus dan mengikut Ustaz Nasharuddin pastinya akan dicantas daripada mendapat projek dan tender. YB PAS yang sudah menang sudah banyak terhutang budi pada Anwar, Kit Siang dan Karpal. Slogan kepimpinan bersama ulama dan membangun bersama Islam sudah mula dipinggirkan secara perlahan lahan.

Golongan “reformis PAS” sedar mereka tidak mendapat apa apa keuntungan pun daripada keputusan Pilihan Raya Umum Ke 12. Malah mengambil pendekatan akhdzu bi ahaffu al-dharurain (memilih yang lebih ringan antara dua mudarat), Ustaz Nasharuddin melihat sudah sampai masanya orang Melayu bersatu hanya dalam satu parti yang kuat sahaja iaitu UMNO. Daripada 82 orang ahli parlimen DAP, PKR dan PAS, hanya 43 orang sahaja Melayu, selainnya ialah bukan Melayu sejumlah 39 orang. Hanya lebih 4 orang sahaja, siapa yang lebih kuat dan dominan dalam pembangkang? Melainkan kalau bukan DAP.

21 Jun 2008, Koh Tsu Koon (Pemangku Presiden Gerakan) sudah berani berkata dominasi dalam UMNO perlu dikurangkan. 26 Mei 2008, Kit Siang telah berkata tidak perlu lagi Ketuanan Melayu. Ada tak Gerakan dan DAP bertelingkah sesama sendiri tentang soal bangsa mereka? Bila satu parti Melayu yang kuat seperti UMNO diasak dengan kuat, semua pemimpin bukan Melayu mula ambil kesempatan. Yong Teck Lee, Koh Tsu Koon, Kit Siang, Karpal, Guan Eng semuanya asak UMNO kerana mereka mahu melihat parti Melayu yang paling kuat menjadi lemah. Chin Peng pun sekarang ini tengah berusaha memohon untuk kembali ke Malaysia.

Memang wajar Nasharuddin mengetuai gerombolan besar pemimpin ulama PAS menyerahkan borang UMNO untuk bersama sama memperkuatkan UMNO sebagai parti utama orang Melayu. Sudah sampai masanya orang Melayu kena bersatu dan bijak dalam politik. Tinggalkan PAS yang dipimpin oleh Haji Hadi, DAP yang diketuai Kit Siang dan PKR yang diasaskan Anwar untuk bersama dalam UMNO. Sebenarnya asal PAS adalah dari Biro Agama UMNO juga, jadi tidak salah Nasharuddin membawa kembali PAS bersama sama dengan UMNO.


Wednesday, June 25, 2008

Statutory Declaration of Mr Raja Petra.. ( The Big Liar!!!!)

Merujuk kepada perkara di atas, Raja Petra sengaja mahu menginayakan politik Dato Seri Najib.. dengan secara terang-terang dia menipu pembaca blog dan juga negara dengan menuduh isteri kepada Timbalan Perdana Menteri Malaysia itu sebagai saksi kepada pembunuhan Atlantuya Shariibuu tarikh yang didakwa oleh Raja Petra adalah pada bulan puasa. Pada bulan puasa, umat Islam menunaikan ibadah dan juga membuat kebajikan dan Datin Seri Paduka Rosmah Mansor merupakan salah seorang daripada umat Islam yang menunaikan kewajipan beliau pada bulan yang mulia itu sambil mengkhatam Quran pada setiap tahun di Ramadhan. beliau bukan seorang yang bodoh boleh melibatkan diri di dalam perkara yang di dakwa oleh Raja Petra. Beliau adalah seorang yang pandai dan bijak mengendalikan apa jua tugas yang dilakukan. kepandaian beliau digunakan untuk memanfaatkan kepada rakyat seperti memperkenalkan dan menubuhkan Permata Negara untuk membantu kanak-kanak dari kecil hingga lah menjadi bijak pandai. Cuba kita fikirkan bersama bahawa orang seperti ini ke yang sanggup melakukan perkara sekeji ini? Orang yang berfikiran sempit seperi Raja Petra ini adalah orang yang tak berguna dan mahu memecahbelahkan politik Dato Seri Najib.Saya sebagai warga negara malaysia, saya merasa amat kesal dengan perbuatan saudara Raja Petra.. sepatutnya kita sayangkan pemimpin seperti Dato Seri Najib dimana sukar dicari ganti. Pendapat peribadi saya, orang yang cuba mengianayakan politik Dato Seri Najib adalah dianggap gagal dan sebaliknya mereka cuba menggunakan Datin Seri Paduka Rosmah didalam usaha untuk mengugat kedudukan politik Dato Seri Najib. Saya berharap kepimpinan negara malaysia ini akan mengambil peka terhadap perkara ini dan perlu mengambil tindakan yang serius. Jika pekara ini boleh dilakukan oleh Raja Petra kepada Dato Seri Najib, maka tidak mustahillah pekara yang sedemikian boleh dilakukan ke atas Perdana Menteri kita.

@ ayuh rakyat Malaysia kita sama-sama doa kesejahteraan pemimpin kita dan juga kedaulatan negara Malaysia seperti mana yang ditinggalkan oleh Tun Mahathir.

Tuesday, June 24, 2008

BETUL KE ANWAR JADI PM HARI INI BESOK HARGA MINYAK TURUN???


kini isu minyak sudah menjadi agenda utama di dalam akhbar-akhbar tanpa mengira bahasanya. Biasalah bila sesuatu isu panas dikeluarkan oleh akhbar ini akan menbuatkan ianya laris seperti goreng pisang panas di gerai-gerai tepi jalan. Masalahnya masyarakat kita ini pada hari ini memang masih lagi keliru dan terpinga-pinga dan ada yang masih berada di dalam keadaan HISTERIA apabila kerajaan mengumumkan harga minyak naik pada bulan ini. Memang kalau kita lihat ini merupakan satu tindakan drastik kerajaan yang terpaksa dibuat supaya kita pada masa akan datang tidak akan mengalami defesit ekonomi Negara yang serius. Hal ini adalah disebabkan kini banyak penganalisis ekonomi serta penganalisis politik juga merasakan bahawa harga minyak mungkin akan mencecah USD$ 200 perBarel. Emm kalau la jadi macam ini bangkrap la Negara kita ni..

namun begitu dalam usaha kerajaan mencari jalan penyelesaian terhadap isu minyak ini.. Penasihat Defacto PKR telah menyatakan bahawa dia boleh turunkan harga minyak tapi dia kena jadi PM dulu.. emm bole ke dia buat... keadaan seperti ini mengingatkan saya kepada situasi yang telah berlaku pada tahun 1998 semasa kegawatan ekonomi yang serius telah melanda asia seterusnya telah menyebabkan Malaysia dilanda defisit kewangan yang serius..

pada masa itu, saudara anwar telah menyarankan bahawa kita patut meminjam dengan IMF(international Monitery Fund) yang boleh menyebabkan negara kita tergadai dan dijajah semula oleh Anasir Barat. Pada masa itu Tun telah memberi tahu bahawa jika kita hendak membuat pinjaman kepada IMF maka kita terpaksa menarik balik semua pemberian subsidi kepada rakyat kita. Tun telah menolak sebulat-bulatnya tentang saranan brader Anwar tentang pinjaman anwar kepada IMF itu. Namun si mangkuk Ayun ini masih mahu ikut bontot Amerika yang sememangnya Jahat.

Namun kini keadaan telah berubah Anwar pulak kini telah menyokong dasar yang telah dilakukan oleh Tun pada masa kita mengalami kegawatan. Adakah kini brader Anwar baru tahu yang dulu dia telah buat satu kesilapan yang besar terhadap rakyat dan kini baru dia nak insaf.. hahaha..

Pada 13 Oktober 2006, Anwar Ibrahim telah menyampaikan ceramah bertajuk “God is Back: Politics and Religion in the XXIst Century" di Carnegie Endowment for International Peace. Bolehkah Tuhan dianggap sebagai bercuti atau tiada? Apa relevannya tajuk “God is Back” disampaikan oleh seorang islam? “Saya tak akan berjanji kalau saya tak dapat menunaikan” kata Anwar. Begitu yakin benar Anwar mahu menjadi Perdana Menteri dan boleh turunkan harga minyak. Jika Anwar Ibrahim hendak subsidikan minyak, dari mana agaknya Anwar hendak dapatkan sumber tersebut?

@ ikut dada tanyalah selera..

SUDAH 100 HARI BERLALU.. NAMUN PAKATAN RAKYAT KIAN RAPUH.. APA SUDAH JADI????Sempena 100 hari pemerintahan, Khalid Ibrahim telah memberi hadiah 'istimewa' kepada para pengikutnya. Antara orang yang paling 'gembira' menerima hadiah itu ialah Yahya Shahri.Khalid telah memecat pegawai kanan yang dilantiknya sebaik sahaja menjadi MB Selangor. Tidak lain dan tidak bukan pegawai yang dimaksudkan ialah Yahya Shahri, seorang aktivis PKR Selangor. Yahya Shahri dituduh melakukan penyalahgunaan kuasa dengan memonopoli pengagihan kontrak pembuangan sampah di Petaling Jaya.

Penyokong-penyokong Yahya telah berkumpul di Diamond Square Gombak minggu lalu untuk berbincang strategi menjatuhkan Khalid. Mereka merancang membuat piket, mengedar risalah dan menghantar memorandum kepada Anwar Ibrahim agar Khalid dipecat. Yahya menuduh Khalid mementingkan kroni-kroni untuk membolot projek dan menyisihkan pejuang-pejuang lama PKR. Khalid dituduh mementingkan kumpulan korporat elit dan meminggirkan kumpulan reformis dan marhaen.

Khalid juga mendapat komisen dengan memberi projek rumah kedai kepada Lim Kim Hong (kroni Khalid) di Seksyen 7, Shah Alam. Lim Kim Hong adalah bekas pemegang saham Kanzen Berhad atau Dreamland Holdings Bhd. Kini perniagaan Lim kembali aktif dengan pertolongan Khalid melalui syarikatnya Sumurwang Sdn Bhd.

Hubungan perniagaan Khalid - Lim bermula sejak Khalid memegang Guthrie lagi.
Ezam Mohd Noor pula menuduh Khalid menutip derma daripada kontraktor-kontraktor yang memohon projek di Selangor untuk sambutan 100 hari Pakatan Rakyat. Menurut Ezam, duit yang diderma itu bukan untuk sambutan program tetapi sebaliknya dimasukkan ke dalam akaun PKR.
Khalid mengakui mengutip derma daripada kontraktor dan dimasukkan ke dalam akaun parti. Dakwanya perbuatan tidak salah.
Sambutan 100 hari Pakatan Rakyat di Stadium Shah Alam baru-baru ini tidak mencapai target sasaran iaitu seramai 100,000. Program itu diboikot oleh penyokong PAS kerana Nik Aziz dan Haji Hadi tidak hadir.

Penyokong PAS beranggapan program itu dimonopoli oleh PKR dan bertujuan untukmengangkat Anwar Ibrahim. Kemarahan penyokong PAS semakin bertambah kerana hanya bendera & banner PKR dipasang di dalam & di luar stadium.
Khalid pula menyalahkan PAS kerana cuba sabotaj program tersebut dengan tidak memasang bendera dan tidak hadir. PAS pula dakwa Khalid beri notis satu hari sebelum sambutan dan tiada perbincangan bersama dibuat sebelum ini.

MAJOR OIL CRISIS.. WHO IS RESPONSIBLE???The President of Iran Mr Ahmadine jad says the high price of oil is artificial as the market is well supplied with crude. the (real) reason, he says, is due to the sliding Us dollar. He says the rise in consumption is lower than rise in production.


(Hence, we can conclude that the US has squandered its wealth on needless wars at the command of Israel, mostly because the US President is dominated by the Neo-Conservatives led by Wolfowitz.In other words, Anwar Ibrahim's good friend, Wolfowitz, is the one who is responsible for the current world economic crisis.)

ADAKAH INI SATU KEBETULAN???

Paul Wolfowitz Robert Zoellick Shaul Mofaz

Selain menjadi warganegara Amerika Syarikat, Paul Wolfowitz juga merupakan warganegara Israel dan berbangsa Yahudi.Ketika Shaul Mofaz (TPM Israel) membuat pengumuman hendak menyerang Iran pada 6 Jun 2008, maka harga minyak naik mendadak mencecah USD$10 selepas itu

Wolfowitz juga pernah terlibat dalam beberapa mesyuarat pertahanan bersama Shaul Mofaz. Ini kerana Wolfowitz juga adalah warga Israel sama dengan Shaul Mofaz. Maka sejak sekian lamanya Anwar telah berhubung dengan seorang Israel bernama Wolfowitz dan tidak hairanlah mengapa Jerusalem Post (akhbar Israel) telah pun mencanangkan Anwar sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.Robert Zoellick di sebelah kiri (Presiden World Bank) yang menggantikan Wolfowitz adalah juga sahabat karib Anwar. Zoellick & Wolfowitz pernah melobi Anwar untuk menggantikan Kofi Annan sebagai s/u Agung PBB. Adakah Anwar akan meminjam USD&200 juta dari IMF untuk memulihkan ekonomi Malaysia pada 1998. Jelasnya Anwar ialah boneka yang sudah lama diplan oleh golongan neo konservatif (Wolfowitz & Zoellick) untuk menjajah Malaysia secara terancang.Selepas jatuhnya kerajaan monarki di Nepal, neo kon merancang untuk plan Anwar sebagai Presiden Negara Republik Malaysia. Inilah maksudnya 21 das tembakan meriam ketika Cohen menghamparkan karpet merah sewaktu lawatan Anwar ke Washington pada 1998.

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan