Followers

Saturday, May 16, 2009

Antara Kelab Penyokong PAS (KPP) dan UMNO.. Siapa KAFIR ???


Pagi-pagi lagi sudah tergerak hati shahboy untuk menulis satu warkah yang shahboy rasakan amat penting bagi masa depan umat Islam serta bangsa Melayu. Di dalam Siasah semalam ada memaparkan berita tentang Kelab Penyokong PAS yang kini telah mula hendak menjadi ahli PAS secara langsung. Isu ini bukan isu baru akan tetapi ini merupakan isu yang telah lama. Yang menjadi persoalannya kenapa perlunya ada Kelab Penyokong PAS ini??? Apakah yang hendak di tegakkan sebenarnya oleh PAS!!! Adakah dengan cara membawa masuk orang-orang bukan Islam mampun menegakkan ISLAM???

Persoalan di atas ini masih lagi belum dapat di jawab... bila hendak jawab???.. cuba kita balik kepada perjuangan PAS yang asal. PAS diasalkan untuk menjaga kepentingan orang melayu.. Nama Pun PARTI AGAMA ISLAM SEMALAYSIA buat apa la nak bukak ahli untuk orang bukan Islam.. Kalau betul2 hendak ambil ahli bukan Islam sila la tukar nama parti dulu.. Jangan hanya demi kuasa agama kita tergadai.

(PAS buat kerjasama dengan orang bukan Islam melalui Kelab Penyokong Pas tak ke Kafir namanya???? )

satu lagi faktor yang masih lagi belum dijawab.. Satu perkara yang murni apabila UMNO meminta Pas bergabung bersama-sama demi memperjuangkan agama. Tapi yang menjadi pelik nya kenapa UMNO ini dikatakan KAFIR sedangkan mereka ini merupakan orang yang mengucap dua kalimah syahadah... Apabila memikirkan cara ini shahboy menjadi pelik. Sedangkan orang bukan Islam boleh diterima dalam PAS tetapi saudara-saudara Islam ditentang dan dikatakan KAFIR. Dimana sebenarnya perjuangan PAS yang kononnya mengtakan berpegang teguh kepada ajaran Al-Quran dan Hadis..

Kini terserah kepada orang=orang politik dalam PAS yang menentukan kedudukan sebenar PAS. Hanya perjuangan yang berteraskan al -Quran dan Sunnah yang akan berkekalan bukan perjuangan kearah kuasa..

Orang-orang PAS telah cukup pandai agaknya untuk memikirkan apa yang perlu untuk memartabatkan kembali Agama Islam???

sebagai persoalan yang terakhir Kelab Penyokong Pas (KPP) dan UMNO siapa yang KAFIR????

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Friday, May 15, 2009

Sinar Harian - Rasuah Dalam PAS Kritikal - "SOGOK WANG"


Shahboy baru saja pulang dari "Out Station". Maklum la sejak kebelakangan ini banyak kerja la pulak.. Kadang-kadang tu terpaksa la buat tiga kerja dalam satu masa. Namun perjuangan tetap diteruskan, tak kiri bertapa perit pun, kebenaran tetap terus di rungkai. Tadi semasa On The Way balik, shahboy singgah sebentar membeli Akhbar yang tinggal sinar je yang lain semua habis.. Sinar pun Sinar lah janji bole baca paper ari ni. yang menariknya di muka surat depan akhbar terdapat satu artikel yang bertajuk " Sogok Wang mula landa PAS".

Dengar-dengar dari Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Muhammad Daud Iraqi berkata ada calon PAS terlibat dalam isu memberi ‘saguhati’ (RASUAH) kepada perwakilan sempena Muktamar Pas yang akan diadakan pada Jun depan. Perkara ini benar-benar berat. Dalam PAS sendiri isu ini bukannya baru tetapi isu lama. Saja ja mereka ini putar belit dan buat-buat macam isu ni isu baru. Emm hentikan la wahai saudara ku yang mengaku kononnya dialah Ulamak yang sebenar. Isu Balak sehingga sekarang ni pun masih lagi tertangguh. Husam dah mula pening kepala. Maklum lah tender konsesi balak diberikan kepada syarikat dia. Tapi dia tak mengaku dan buat Dont know je.. (Pandai belakon pulak tu).

Akan ada pendedahan yang akan muncul kelak. Insyallah Broken akan cuba pecahkan kod-kod rahsia yang tersembunyi di sebalik wajah kealiman ahli-ahli politik PAS... SAlAM!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)


Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan