Followers

Saturday, January 3, 2009

Pemilihan Mohd Abdul Wahid Endut - Bukti PAS mahu menghapuskan Legasi ERDOGAN ANWAR di dalam PAS

Hadi Mahu hakis pengaruh kuasa ERDOGAN di dalam PAS..

Pengumuman Mohd Abdul Wahid Endut sebagai calon Pas bagi Pilihanraya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Terengganu pada 1 Januari 2009 (malam) di Stadium Tertutup Kuala Terengganu oleh Presiden Pas telah memberi gambaran bahawa Pas kini telah mengambil langkah yang rasional untuk menghapuskan Gabungan pemimpin yang Pro kepada Anwar Ibrahim (ERDOGAN) supaya melobi ahli group mereka untuk diletakkan sebagai calon di Pilihan Raya Kuala Terengganu kali ini.

Usaha Yang dilakukan oleh Group pemimpin PAS yang "ortodocs" di Kuala Terengganu dilihat cuba untuk menghalang pengaruh ERDOGAN dari terus menguasai pucuk pimpinan tertinggi PAS..

Mana taknya, Jika geng-geng pro Anwar ini masih ada di dalam PAS maka si Awang Hadi ni bakal terloncat-loncat kerana kedudukan dia sebagai Presiden PAS akan digugat sama sekali. Maka nak tak nak dia terpaksa korbankan kerusi Parlimen 36 ini demi kepentingan individunya dengan meletakkan calon yang tak berapa nak elok ini daripada meletakkan calon-calon ERDOGAN yang bakal membuatkan Hadi tak tidur malam kerana memikirkan nasib dia sebagai bukan lagi Presiden PAS.

( wakil Rakyat yang sering tidur di Dewan Persidangan DUN)

Jika golongan ERDOGAN berjaya mengasai PAS maka tidak mustahil lah PAS juga akan dipimpin oleh Ketua Pembangkang kita pada hari ini. Maklum lah dia tu gila pada kerusi dan Presiden. Pantang dengar mana-mana Kerusi Presiden yang kosong. Jika kosong "si mamat keturunan Sri Langka ini mula lah terliur dan cuba nak muatkan punggungnya dalam kerusi itu walaupun tak muat".

( Bakal Presiden " ERDOGAN" PAS )

Shahboy sayangkan PAS tetapi PAS sudah kabur dan hilang dari pandangan MATA..

salam...

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Thursday, January 1, 2009

Pendedahan Eksklusif - Kenapa Ahli Parlimen Kapar S Manikavasagam hendak jumpa Pengerusi HINDRAF P. WaythamoorthyUntuk Membela Kepentingan Kaum India atau Mempunyai Agenda Yang Tersirat???

Krisis pergolakan dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) semakin meruncing apabila apabila Ahli Parlimen Kapar, S Manikavasagam meletak jawatan sebagai Timbalan Pengerusi Perhubungan PKR Selangor berkuat kuasa semalam. Manikavasagam sudah menghantar surat peletakan jawatan kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga Pengerusi Perhubungan PKR Selangor dan salinan kepada Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Kemelut antara Manikavasagam, Abdul Khalid dan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Teng Chang Khim semakin panas kebelakangan ini apabila Ahli Parlimen Kapar itu menegur kerajaan Selangor mengabaikan kepentingan serta kebajikan kaum India.
"Banyak keputusan Menteri Besar membelakangkan kepentingan masyarakat India, umpamanya di Taman Sentosa, Klang, saya mahu tahu rasional beliau melantik ketua kampung berbangsa Melayu di sini sedangkan 95 peratus penduduk berketurunan India," katanya. Mengenai kedudukan sebagai Ahli Parlimen, Manikavasagam berkata, beliau akan membincangkannya dengan Pengerusi Barisan Bertindak Hak Hindu (Hindraf) yang diharamkan, P Waythamoorthy di India minggu depan.

( P. Waythamoorthy kini dilaporkan berada di Cennai, India)

Apa sebenarnya motif Manikavasangam Mahu ke India untuk berjumpa dengan Pemimpin HINDRAF sedangkan apa yang kita tahu Pertubuhan HINDRAF ini sudah diharamkan dan ianya pernah menggugat ancaman keselamatan negara. Difahamkan motif utama Manikavasangam mahu berjumpa Waythamoorty kerana mahu membincangkan hala tuju masa depan kaum India yang selama ini dikatakan ditindas oleh Kerajaan.

Adakah selama ini kehendak kaum India tidak terbela di bawah kerajaan BN yang selama ini mengambil kira kepentingan setiap kaum yang ada di Malaysia ini tanpa mengira ras-ras kepentingan..
kenapa mahu berjumpa dengan orang yang tidak mempunyai kepentingan kepada negara. Kalau betul Pemimpin HINDRAF itu mahu menjaga kepentingan kaum India beliau tentu tidak akan LARI dan MENYOROK di India.

Di sini apa yang Shahboy lihat jika Ahli Parlimen Kapar ini mahu membincanngkan hala tuju masalah yang dihadapi oleh kaum India kenapa beliau tidak membincangkan isu ini bersama-sama dengan barisan pemimpin MIC (mereka juga orang India bukan orang putih) yang sejak dari Kemerdekaan Tanah Melayu lagi MIC telah berjaya menjaga kepentingan kaum India dan meningkatkan taraf ekonomi mereka pada masa dahulu mereka dianggap miskin kepada kini Orang india telah mendapat kedudukan yang tertinggi di negara ini malahan Orang yang kedua terkaya di Malaysia juga adalah orang India.


( Tan Sri Ananda Krishnan kini merupakan orang nombor dua terkaya di Malaysia)

Tidak ada motif kenapa Manikavasangam mahu ke India untuk memperjuangkan hak kaum India negara ini di sana. Yang sebetulnya, beliau mempunyai agenda tersembunyi kenapa mahu ke sana dan ianya sebenarnya untuk menjaga kepentingan politik beliau sendiri.
Marilah kita sebagai orang yang cintakan tanah air, berjuang demi menegakkan Agama dan menjaga kedaulatan tanah ari kita dari pada ancaman anasir luar..

salam...

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)


Wednesday, December 31, 2008

Nik Aziz - Undi Pas-DAP Dapat Pahala ???


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat diminta menjelaskan kedudukan orang Melayu yang menyokong DAP sedangkan ia secara terang-terangan menentang Islam. Timbalan Menteri Dalam Negeri, Senator Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh berkata, jika Menteri Besar Kelantan itu boleh mengeluarkan 'fatwa' sesiapa mengundi Pas mendapat pahala daripada Allah, maka beliau perlu menjelaskan kedudukan orang Melayu yang menyokong parti bukan Islam.

Beliau menegaskan, jika orang Melayu menolak Barisan Nasional (BN) berdasarkan 'fatwa' itu, bagaimana pula kedudukan orang Melayu di negeri lain yang menyokong DAP dan parti bukan Islam lain. Jelasnya, Nik Abdul Aziz perlu berbuat demikian bagi mengelakkan kekeliruan kerana selagi penjelasan itu tidak dibuat, maka 'fatwa' beliau mengenai dosa dan pahala terbukti semata-mata bertujuan untuk memancing undi.

''Saya fikir kenyataan Menteri Besar Kelantan itu tidak mungkin boleh mempengaruhi pengundi Melayu di sini kerana mereka semua tentunya berniat baik, mengundi BN kerana inginkan kebaikan dan kesejahteraan. ''Apakah mengundi BN mendapat dosa? Beliau harus buat penjelasan berhubung Melayu yang menyokong DAP," katanya selepas menziarahi penghuni Rumah Pangsa Seri Kolam di sini hari ini.

Beliau yang juga calon BN bagi Pilihan Raya Kecil Parlimen Kuala Terengganu mengulas kenyataan Nik Abdul Aziz yang mendakwa mana-mana pengundi yang mengundi Pas akan mendapat pahala daripada Allah.

Wan Ahmad Farid mempersoalkan adakah berdosa jika masyarakat Melayu mengundi BN yang sentiasa melaksanakan pelbagai program untuk kebaikan dan kesejahteraan umat.

''Apakah mereka yang menyokong kerajaan BN yang ternyata banyak melaksanakan pembangunan, sekolah, masjid dan kemudahan lain itu berdosa hukumnya," ujarnya. Menurutnya, beliau tidak hairan dengan 'fatwa' berkenaan kerana pemimpin Pas sering mengeluarkan fatwa menjelang pilihan raya.

''Yang anehnya fatwa menghukum hanya dikeluarkan kepada Melayu di Kuala Terengganu tetapi di negeri lain tidak".

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Tuesday, December 30, 2008

Nik Aziz - Hukum Hudud Akan Dilaksanakan 30 Tahun Lagi ..


"Kita tidak payah tekan atau paksa untuk orang ramai terima undang-undang Allah, 20 atau 30 tahun lagi orang terima pun tidak apa. Hudud ini benda besar dan ia makan masa lama untuk dilaksanakan. Dulunya bila Pas sebut politik Islam, orang tidak boleh terima. Mereka kata mana ada politik Islam tapi bila kami memerintah atas Islam orang boleh terima begitu juga dengan hudud," kata Nik Aziz Nik Mat (Mursyidul Am PAS) pada 27 Disember 2008 di Kota Bharu. Karpal Singh desak PAS gugur agenda negara Islam, malah dengan bongkaknya menyatakan langkah mayatnya dulu jika mahu buat negara Islam. Karpal paksa, tekan dan desak PAS gugur negara Islam, PAS hendak biar sahaja? Apakah PAS akan tunggu hingga Karpal Singh dan Kit Siang DIKUBURKAN terlebih dahulu baru berani hendak buat hudud?

( Karpal Singh mempertahankan tidak akan tertubuhnya negara Islam jika Pakatan Rakyat memerintah negara Malaysia)


Kenyataan Nik Aziz mengenai kesanggupan PAS untuk menunggu 30 tahun lagi untuk buat hudud. "Tidak ada apa (isu hudud), dulu orang dapat terima politik Islam, sikit lagi orang dapat terima hudud pula," kata Nik Aziz lagi. Sampai bila PAS mahu menunggu DAP untuk buat hudud? PAS tidak perlu takut dengan DAP untuk buat hudud. Apa kata PAS desak sahaja DAP keluar dari Pakatan Rakyat, beri kata dua kepada DAP sama ada terima hudud atau keluar sahaja dari Pakatan Rakyat. Sanggupkah PAS beri kenyataan tersebut? Jika tidak, bagaimana hendak merealisasikan hasrat "membangun bersama islam" yang dibawakan oleh PAS selama ini. Kasihanilah ahli-ahli bawahan PAS di bawah sana, mereka ramai yang terkeliru dengan slogan dan agenda PAS, sedangkan dalam masa yang sama PAS masih lagi bersubahat dengan DAP dalam Pakatan Rakyat.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Monday, December 29, 2008

Berhijrah Demi Akidah

KEMUNCULAN bulan Muharam pada tahun ini bermakna umat Islam telah memasuki tahun baru Hijrah 1430. Sejarah mencatatkan bahawa peristiwa hijrah ini amat besar ertinya bagi perjuangan Rasulullah khususnya, dan umumnya kepada seluruh umat Islam. Peristiwa ini juga bertujuan merubah strategi perjuangan Nabi SAW. dalam menegakkan syiar Islam.

Di bawah panji-panji Islam kaum Muhajirin dan Ansar membangun persaudaraan sejati, membangun masyarakat Madani di bawah pimpinan Rasulullah. Hijrah merupakan perintah ilahiah. Dan tahun Islam mengingatkan kaum Muslim bahawa pada setiap tahun bukan sahaja terhadap kemenangan, tetapi banyaknya pengorbanan yang telah dilakukan dan bersedia untuk melakukan pengorbanan yang sama seperti yang dilakukan oleh kaum Muhajirin dan Ansar itu. Iman, hijrah dan jihad adalah trilogi perjalanan hidup Rasulullah dan para sahabat.

Trilogi tersebut diabadikan dalam al- Quran pada surah al-Baqarah ayat 218: Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang

Dalam meneruskan perjuangan Islam ini, tiada bekalan yang paling utama selain daripada akidah itu sendiri. Hijrah sebenarnya menggambarkan perjuangan untuk menyelamatkan akidah. Kita hijrah maknawi daripada perbuatan syirik kepada tauhid, dari kufur kepada iman, dari melakukan maksiat kepada taat, dari riak kepada ikhlas, dari takbur kepada tawaduk, dari malas kepada rajin dari khianat kepada amanah, dari dusta kepada jujur, dari perpecahan dan permusuhan kepada perpaduan dan berkasih sayang.

Perjuangan menegakkan akidah umat Islam di negara ini harus dihadapi dengan perjuangan dan keyakinan bahawa Allah swt sentiasa bersama dengan kita. Ini bukan bererti Allah bertempat, berjihad (berpihak) sebagaimana fahaman kumpulan bidaah. Al-Quran sendiri menjelaskan bahawa ketika saat hijrah Rasulullah ia adalah satu kemenangan walaupun ketika itu pada pandangan kita kemenangan itu belum dicapai.

Kalau kamu tidak menolong (Nabi Muhammad) maka sesungguhnya Allah telah pun menolongnya, iaitu ketika kaum kafir (di Mekah) mengeluarkannya (dari negerinya Mekah) sedang ia salah seorang daripada dua (sahabat) semasa mereka berlindung di dalam gua, ketika ia berkata kepada sahabatnya. Janganlah engkau berdukacita, sesungguhnya Allah bersama kita.

Maka Allah menurunkan semangat tenang tenteram kepada (Nabi Muhammad) dan menguatkan dengan bantuan tentera (malaikat) yang kamu tidak melihatnya. Dan Allah menjadikan seruan (syirik) orang-orang kafir terkebawah (kalah dengan sehina-hinanya) dan kalimah Allah (Islam) ialah yang tertinggi (selama-lamanya), kerana Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. (Surah al- Taubah ayat 40).

Keteguhan akidah atau agama seseorang itu diukur ketika ditimpa musibah bukan saat kemenangan atau kejayaan. Semua akan memeluk satu akidah apabila melihat kejayaan, namun belum tentu demikian apabila mengalami penderitaan.

Akidah atau tauhid adalah sesuatu yang paling berharga kepada umat Islam. Para Nabi saw. diutus untuk membawa manusia kepada akidah yang sebenar iaitu tauhid mutlak.(kesaan Alah). ketuhanan yang esa dan satu inilah Tuhan yang perlu disembah, Yang terkaya dan tidak berhajat kepada suatu kerana suatu yang lain itu semuanya berhajat dan memerlukan-Nya.

Pastinya benih tanaman akidah yang suci dan bersih ini dapat melahirkan bunga-bunga perpaduan dan kasih sayang, keikhlasan dan ketakwaan serta pengorbanan.

Dalam Islam, akidah yang berunsur ketakwaan inilah yang akan melahirkan amalan yang benar-benar ikhlas, di mana amalan-amalan seseorang tidak akan diterima Allah kecuali amalan-amalan yang dilakukan oleh orang yang tidak menyekutukan atau menyerupakan Tuhannya dengan sesuatu yang lain. Dalam hal ini Allah berfirman yang bermaksud: Tidak ada seumpama-Nya suatu pun. (As-Shuraa ayat 11).

Dari segi realiti pula, apa yang berlaku di negara kita terdapat gerakan-gerakan politik dan ideologi tertentu yang telah mengutamakan kepentingan politik dan peribadi daripada agama Islam itu sendiri sehingga lahir fatwa-fatwa karut yang boleh memesongkan amalan mereka atas alasan tuntutan sunah, agama dan sebagainya.

Akibatnya, kita dapat melihat begitu banyak sekali penyelewengan fikiran dan fahaman baik besar dan kecil tanpa disedari oleh pengikut awam. Semua ini berpunca daripada amalan mentaati semua fatwa yang dikeluarkan oleh pemimpin tertentu dan setengahnya adalah daripada kalangan pemimpin tertinggi agama yang mempunyai kepentingan diri dan politik.

Adalah tidak wajar kepada mana-mana golongan, misalnya mencampuri urusan Allah berhubung dengan perkara- perkara yang hanya diketahui oleh Allah seperti iman dan kufur, syurga dan neraka atau masa depan seseorang itu masuk syurga atau neraka, kerana ia juga dikategorikan sebagai penyelewengan akidah dalam mencapai sesuatu tujuan. Dalam Islam memfatwa dengan menafikan akidah sesama Islam secara rambang dan mudah adalah terkeluar daripada sunah Rasulullah.

Islam amat ketat untuk menentukan seseorang itu terkeluar daripada akidah atau murtad, kecuali setelah dia terang- terangan menunjukkan pengkhianatannya terhadap akidah Islam. Itu pun setelah dinilai dengan saksama oleh orang yang ahli dalam bidang tersebut.

Demikian juga tuduhan zalim dan terkeluar akidah kerana menolak hukum hudud. Kerajaan sebenarnya tidak pernah menolak hukum hudud.Kita menyokong niat baik pihak mana sekalipun untuk melaksanakan hukum hudud tetapi ia perlu mengambil kira hal- hal lain yang menuju ke arah keislaman, tidak hanya menggunakan undang-undang yang dikatakan Islam sahaja.

Sempena tahun baru Hijrah 1430 ini, kita harus berusaha melawan hawa nafsu yang cenderung mengajak manusia ke arah melakukan perkara-perkara kejahatan dan penyeleweng daripada lunas-lunas syariat. Hijrah daripada sifat jahil kepada sifat kecerdikan dan kepandaian dari sikap jumud tertutup kepada sikap bertoleransi dan berlapang dada. Ini semua merupakan maksud dan tuntutan hijrah dalam Islam.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan