Followers

Monday, December 21, 2009

Rasis??? Siapa Yang Rasis - Siapa Yang Tidak Hormat Siapa.. ( Sebagai Iktibar)


Kebanyakan forum-forum sosial memang seronok dilayari lebih-lebih lagi forum perbualan seperti "chating". Namun begitu kadang-kadang ianya boleh menjadi satu benda yang seronok bagi kita malah jelek bagi orang lain yang melihatnya.

Sedang seronok boy melayari facebook baru-baru ini boy telah terbaca satu posting di wall yang ternyata amat tidak waras jika posting itu datang dari rakyat malaysia yang berbilang kaum. Namun hakikatnya memang ianya berlaku. Masih ada lagi Masyarakat yang kurang ajar dan masih tidak tahu akan menghormati bangsa lain. Adakah ini lambang negara Kita yang tidak berbilang kaum. Macam mana kita nak hormat orang kalau orang tidak hormat kita. Kenapa masih ada lagi maysarakat yang masih bodoh pada hari ini.

Bukan sy di sini untuk melaga-lagakan anda namum sebagai luahan hati yang selama ini hendak dilontarkan. Hakikatnya negara kita masih lagi dalam keadaan apa yang anda saksikan.. Kaum-Kaum lain masih bermuka-mukan dengan orang Melayu. bukan kerana apa cuma kerana dikatakan Hak orang melayu lebih dari mereka. Betul ke.. Orang melayu tidak sesekali pun mengambil hak-hak orang lain. mereka mengambil hak yang sebenarnya milik mereka yang tidak seberapa. Namun hari ini Hak itu pun jugak telah sedikit-sedikit dihakis dan mula dirobek oleh orang yang pempunyai kepentingan politik yang zalim...

Fikir-fikirkan lah apa akan jadi terhadap negara kita jika perkara ini dianggap sebagai normal. Negara bakal dipijak-pijak dan hari itu tiada gunanya menyesal tak sudah kerana hari ini kita bongkak akan apa yang kita kecapi.. Bersatu demi mempertahankan Agama, Bangsa dan Tanah air..

salam
ShAhBoY

Anwar Ibrahim - The True And The False


lama sudah boy tidak mencerita di ruangan ini.. Namun hari ini mula kembali untuk berkongsi dengan rakan-rakan ku yang mana berada di sini. Tidak lain dan tidak bukan tentang Superhero Gebang Malaya ini la.. Brother Anwar Ibrahim yang sentiasa menjadi False Icon buat negara. Tidak hairan la ramai golongan-golongan PLU Malaya menganggap Brother kita ni Icon dia.. Tak tau la sebab ape.. Mabe Abang kita ni Jambu kot..

Tahun depan bakal merubah segala topeng-topeng anwar yang selama ini ternyata mengelirukan rakyat. Bulan January ini kita akan mengetahui keadaan sebenar adakah true or false.. Namun semua tanda-tanda kini kearah True.. Aura Anwar kini masih lagi kuat dikalangan golongan remaja kerana mereka mengaggap Anwar ini adalah bysex.. Golongan bebas generasi sekarang ramai yang kini kearah itu.. Mungkin mereka sudah mempunyai seorang Icon yang menyokong ke arah itu..

Namun apa akan jadi dengan golangan generasi akan datang. Mahukah negara kita dilabel sebagai negara yang liberal dari segi anutannya.. mahukan kita ini juga dilabelkan negara yag eksterimist agama... atau mahukah kita terima negara kita ini seadanya.. politik bukan merupakan Agama.. Jangan mengagungkan Politk.. Bersama degan politik itu perlu akan tetapi nilai la peranan politik itu adakah ianya memberikan kebaikan kepada Agama, Bangsa dan Tanah Air..

salam
ShAhBoY

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan