Followers

Saturday, March 14, 2009

Isu Pengundi Hantu Dimainkan Oleh Pembangkang - Anwar Ibrahim Tubuh Skuad Khas Untuk Menentang Pengundi Hantu Di Bukit Gantang dan Bukit Selambau!!!!


Pengundi Hantu masih lagi menjadi Agenda PR ( Perosak Rakyat) di dalam usaha mereka untuk menarik pengundi dari mengundi mereka.. Satu skuad khas telah ditubuhkan oleh brader Anwar Devil Ibrahim dengan melantik beberapa ahli kumpulan yang terdiri daripada Komando-Komando Sarkas yang telah pun mendapat tauliah di Bukit Lanjan supaya dapat membenteras Pengundi-pengundi hantu pada Pilihanraya kali ini. Wei Samdolll.. Hang Pa tu yang Hantuuuu... Pengundi tak Hantuuuuuu!!!!!!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Friday, March 13, 2009

20 Sebab Kenapa PR (Pakatan Rakyat) Tidak Perlu Diberi Mandat!!!


Sebenarnya PR ( Penghancur Rakyat) adalah sebuah parti yang rapuh dan tidak membawa kepada kekucaran rakyat selama hari ini. apa yang dilihat PR ( Perobek Rakyat) hanya untuk mengugatkan keadaan keamanan di negara ini.

1. Sistem gabungan Pakatan tidak stabil, Parti baru (PKR) Parti Kinzir Rakyat menguasai parti lama (PAS & DAP), mana adil?

2. Presiden PAS, Haji Hadi kata Pakatan tiada ketua. Anwar bukan ketua Pakatan tapi Anwar
bertindak lebih dari itu.

3. Karpal Singh pengerusi DAP desak Ketua Pakatan letak jawatan, apa lebih rapuh dari itu?

4. Ketua Pakatan diragui moral. Dibicarakan di mahkamah atas sebab kes liwat & pendedahan amalan free sex Elizabeth Wong.

5. Pakatan longgar dan saling merebut kuasa sesama sendiri


6. Jika Pakatan berjaya, semakin bertambahlah pengaruh asing menguasai negara kite pada hal
pihak asing hanya nak gunakan kita demi matlamatnya sendiri.

7. Sistem Pakatan akan meningkatkan jurang kemiskinan. Yang kay bertambah kaya. yang
miskin akan bertambah miskin kerana Pakatan percaya sistem pasaran 100% bebas.

8. Hak Keistemewaan orang Melayu akan dihapuskan kerana DEB dihapuskan & diganti dengan
Agenda Ekonomi Nasional (AEN)

9. Kedudukan Institusi Raja-Raja Melayu akan terancam kerana Pakatan Memperjuangkan
sistem republik

10. Kedudukan agama Islam akan terancam kerana 2 parti terbesar Pakatan (PKR & DAP)
memperjuangkan pluralisme agama ( persamaan Agama)

11. Jawatan menteri kabinet kerajaan persekutuan dan exco-exco kerajaan negeri untuk Melayu
akan dikurangkan, tahukah kita implikasinya? Bayangkan apa akibatnya jika Pengarah Urusan Petronas diberikan kepada bukan ISLAM!!! Jawatan-jawatan lain seperti NC-NC universiti juga akan diberikan kepada kaum lain.

12. Jawatan Perdana Menteri mungkin diambil alih oleh bukan Melayu. Kalaupun Melayu naik,
dia akan jadi boneka sahaja.

13. Kuasa Mahkamah Syariah akan dikurang atau dihapuskan sebab majoriti peguam tak
sukakan sistem Syariah dan akan mempergunakan Majlis Peguam untuk itu.

14. Kedudukan agama Islan akan semakin terancam kerana peruntukan untuk semua agama
disamaratakan

15. Akan semakin bertambah Melayu yang murtad kerana dasar IFC yang menyamakan
agama2 lain dengan Islam akan diperkenalkan seperti yang sudahpun dimulakan di Pulau Pinang.

16. Tak mustahil akan bertambahnya gejala sosial seperti kegiatan gay, lesbian dan seks bebas
kerana perjuangan Pakatan berasaskan Hak Asasi Manusia rekaan Yahudi pd 1948 sedangkan Allah lebih tahu apa yang sesuai untuk kita manusia.

17. Sejak pakatan mendapat mandat dibeberapa tempat, keadaan politik negara tidak stabil &
sering berlaku demonstrasi yang amat menyusahkan.

18. Tidak mustahil bila Pakatan berjaya, mereka akan ejek Melayu & Target 13 Mei akan
berulang sekali lagi.

19. Rezab tanah-tanah Melayu akan digadai kepada kaum lain seperti di Perak pd hal peribumi
adalah majoriti yang tak bertanah atau mempunyai rumah.

20. Perpaduan kaum akan terjejas kerana majoriti kaum Melayu tidak akan berpuas hati bila
hak disamaratakan dengan kaum-kaum lain pada hal majoriti Peribumi masih miskin.

Itulah antaranya pekara yang menyebabkan PR ( Penghapus Raja) ini tidak bole mentadbir negara ini dan dianggap tidak releven!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Thursday, March 12, 2009

Status BAR Council Perlu Dinilai - Bar Council Dilihat Tidak Profesional dan "Anti Establishment" !!!!!

(BAR Council dilihat tidak releven lagi..)

Malaysia Bar Council atau lebih dikenali sebagai Majlis Peguam merupakan salah satu pertubuhan yang berdiri diatas nama NGO "Non Governmental Organisation" sepatutnya penubuhan ini adalah untuk menjaga kebajikan Ahli-Ahli majlis peguam yang lain. Sepatutnya Majlis peguam ini merupakan sebuah persatuan yang tidak mempunyai unsur-unsur politik. Akan tetapi sejak 2 tahun kebelakangan ini Majlis Peguam ini dilihat mula menampakkan ciri-ciri tidak Profesionalnya dan menjadikan reputasi BAR Council sebagai salah satu badan yang unggul.. kian TERCALAR!!!

Dimanakah silapnya perkara ini boleh terjadi. Bar council secara terang-terang telah mula menyokong parti pembangkang dalam setiap isu yang diutarkan. Apa sudah jadi dengan Bar Council yang kini mula tidak dihormati oleh rakyat. Memang benar kebanyakkan ahli majlis tertinggi BAR ini mempunyai kepentingan di dalam parti pembangkang akan tetapi janganlah mempergunakan sesebuah organisasi yang unggul sebagai tempat anda untuk mendapat pengaruh. Anda seorang LAWYER bukannya nak jadi LAWYER BUROK!!!!!!

( Jangan nanti BAR Council akan dilihat seperti ini...)

Shahboy petik antara hujah yang telah diutarakan oleh BAR COUNCIL dimana kita boleh lihat bagaimana Bar council sudah tidak releven lagi.

Pertama pada 16 September yang lalu Malaysia telah digemparkan dengan agenda Anwar Ibrahim yang cuba untuk membeli wakil rakyat supaya kerajaan PR ( Perosak Rakyat) ini dapat membentuk kerajaan ( Penderhaka Raja). Apabila isu ini ditanyakan kepada majlis peguam, mereka menjawab bahawa perkara yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim tidak menyalahi undang-undang dan dasar amalan Demokrasi sesebuah negara.

Namun apabila kita mengutarkan tentang isu ISA ( Internal Security Act), lain pula yang dijawabnya. ISA perlu dibubarkan kerana ianya tidak releven dengan undang-undang demokrasi.. Apa yang hang duk cakap ni SAMDOL.. ISA merupakan undang-undang negara dan telah dipersetujui sejara majoriti 2/3 di dalam parlimen. Bukan lagi undang-undang yang sah ker.??? lain kali kalau nak mengaku Lawyer Yang tersangat bagus perlulah ada pendirian yang jangan hanya mahu mengikut angin seperti lalang!!!!

Shahboy setuju dengan apa yang telah diutarakan pada pagi ini oleh Dato Mukhriz di parlimen dimana menurut beliau Bar Council perlu dinilai semula keberkesananya sebagai sebuah badan yang Profesional dan tidak berunsurkan politik. kita tak nak suatu hari nanti Lawyer yang bakal menjaga keadilan negara kita ini lemah dan tidak mempunyai kualiti langsung!!!!!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Isu Kes Mata Lebam - Anwar Ibrahim Hanya Bersandiwara dan Inginkan Publisiti Murahan Dari Rakyat

(Akibat tak percaya dengan Qada dan Qadar dari Allah.. macam ni la jadinya)

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan tidak melakukan sebarang kesalahan jenayah seperti yang didakwa oleh bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Ahmad Said Hamdan telah berkata, selepas mengkaji secara teliti dan mendalam, majoriti ahli-ahli panel SPRM memperakukan bahawa tidak wujud sebarang kes jenayah terhadap kedua-dua individu itu.

‘‘SPRM memandang berat dakwaan Anwar kononnya suruhanjaya ini tidak mengambil tindakan terhadap Peguam Negara dan Ketua Polis Negara ekoran aduan beliau kepada pihak polis pada Julai 2008.

‘‘Dalam aduannya, Anwar mendakwa Abdul Gani dan Musa telah memalsukan bukti atau keterangan siasatan kes serangan oleh bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Rahim Mohd. Noor yang telah menyebabkan kecederaan ke atas dirinya suatu ketika dulu,”

(Ni macam pakai celak je ni... betui ka pak musa yang buat ni hihi..)

(ini semua Qada dan Qadar dari Allah.. Hang jahat sangat patut la jugak kena macam ni...)

Aduan beliau telah dirujuk kepada polis dan pihak SPRM (ketika itu dikenali sebagai Badan Pencegah Rasuah) menjalankan siasatan secara terperinci dan telus.Siasatan kes berkenaan dimulakan pada 2 Julai tahun lalu dan dilengkapkan dua bulan kemudian. Pihak suruhanjaya dalam siasatannya memang mengambil kira bahawa subjek utama yang disiasat adalah Abdul Gani dan Musa.

Menurutnya, siasatan yang dijalankan telah merakam percakapan saksi-saksi termasuk Anwar sendiri yang dibuat secara teratur melalui peguamnya.Oleh itu, katanya, tidak timbul isu SPRM tidak mengambil kira tindakan siasatan berkaitan aduannya,

‘‘Memandangkan kes ini amat sensitif, berprofil tinggi dan berkepentingan awam dan mengambil kira tanggapan dan persepsi negatif yang mungkin timbul, SPRM telah mencadangkan tiga ahli panel bebas dilantik sebagai Timbalan Pendakwa Raya untuk mengkaji dan membuat perakuan terhadap kes ini,”.

Maka secara tidak langsungnya dinisi dapat disimpulkan bahawa Anwar telah melakukan pembohongan yang besar dan cuba untuk membina publisiti murahah supaya rakyat dan masyarakat kembali memberi belas kasihan terhadapnya. Namun begitu kini masyarakat sudah mengetahui akan percaturan permainan Saudara Anwar ini dan taktik yang selama ini dianggap sebagai betul ruma-rupanya adalah salah dan hanya untuk meminta undi mereka sahaja..

Patut saudara Anwar ini dikenakan tindakan oleh Mahkamah.. sumbat lagi lima tahun ke baru ada akal.. Orang kesian kat dia bagi dia keluar penjara buat pulak perangai ambol dia tu.. Hantar balik Sri langka baru tau.. !!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Sunday, March 8, 2009

Nik Aziz - Elizabeth Wong Patut di Bela ( Kenapa Dulu Tak Bela Nasha Aziz. Dia Pun Mangsa Bogel??? )

( Nik Aziz kini dianggap telah terlalu tua (nyanyuk). tak payah lah nak tunjuk terlalu alim.. buat fatwa sendiri.. emm hentikan lah.. tidak usah anda menggelarkan diri anda sebagai tok guru.. jika ilmu anda tidak dapat menandingi arwah TOK LIMBONG)

Nik Aziz sekali lagi menyokong Elizabeth sebagai WANITA YANG DIANIAYAI DAN TUDUHAN KE ATASNYA BERMOTIFKAN POLITIK. Katanya, "tidak salah kalau berbogel di rumah. Islam pun membenarkan kita berbogel di rumah. Kerana itu hak kita. Kita kena tanggunglah siapa yang nampak. Yang salah ialah mereka yang mengambil gambar orang (elizabeth) yang tidur secara bogel".

(Eliza merupakan mangsa keadaan.. Betul ke??)

(ini tak salah ke tok!!!)

Moral of the Story

1. Kalau benarlah PAS hendak membela wanita yang teraniaya, kenapa PAS tak bela Nasha Aziz (pelakon) yang benar-benar diintip!!!!!!!

(Nasha Aziz Salah Sebab berbogel di rumah.. tapi Eliza tak salah.. emm mane satu betul daa!!!)

Nasha tidak tidur dengan mana mana lelaki, tetapi Nasha dikecam kerana berbogel di dalam rumahnya....!!!!!

JANGAN DISEBABKAN HANYA UNTUK MEMBELA PAKATAN RAKYAT AGAMA DIPERMAINKAN!!!!


Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan