Followers

Friday, May 22, 2009

Keputusan Mahkamah - Zamry Masih lagi MB


Zambry kekal sebagai MB Perak selepas mahkamah benarkan rayuannya ketepi keputusan Mahkamah Tinggi sebelum ini.

Kelihatan penyokong Nizar mula berteriak kerana tidak berpuas hati dengan keputusan Mahkamah Rayuan.

Penyokong Nizar berteriak tidak berpuas hati ketika peguam Zambry sedang mengadakan sidang media.

Keadaan semakin tegang. di lobi Istana Kehakiman.

Sumber berita harian online

Pakatan Rakyat masih lagi pening kepala memikirkan hal ini.. kebenaran akan muncul juga.. =)

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Wednesday, May 20, 2009

Pakatan Pembangkang - Parti Pembangkang Bukan Pakatan Rakyat!!!

Ramai yang mengatakan parti-parti yang yang telah diasaskan untuk menjadi "balance of power" bagi (Barisan Nasional) BN adalah merupakan satu parti yang berjaya mendapat sokongan rakyat. Oleh yang demikian selepas dari PRU 12, maka tertubuh lah satu kelompok pakatan dari parti-parti berhaluan kiri ini supaya mereka mendapat majoriti dalam 5 buah negeri dan dapat mentadbirnya dari kerajaan. Namun begitu Pakatan ini sebenarnya adalah merupakan PAKATAN PEMBANGKANG yang memang nyata kerana pada masa itu hanya parti-parti komponen yang membuat keputusan untuk bergabung dengan menjadikan ianya Pakatan Pembangkang bukannya Rakyat..

Pada masa itu ramai ahli-ahli biasa dari parti-parti itu tidak bersetuju seperti ahli-ahli dan pengundi PAS yang kerana mereka pada asasnya mahu menjadikan parti PAS sebagai Mono Parti dimana perjuangan asal mereka adalah dengan membentuk Kerajaan Negara Islam kerana bagi mereka Kerajaan sekaran ni tidak mengikut Al Quran dan Hadis... Namun demikian disebabkan untuk mendapat kuasa PAS sangup bergabung dengan DAP yang sememang dari dahulu lagi mahu mewujudkan negara Singapura Ke dua ( The Second Singapore). Hasil daripada berlakunya berberapa krisis dalaman di dalam Pakatan Pembangkang ini maka untuk menyedapkan rakyat, Pakatan Pembangkang telah ditukar kepada Pakatan Rakyat.. Persoalannya Pakatan ini tidak mendapat persetujuan daripada rakyat pun????

Idea Pakatan Rakyat telah didunakan oleh Parti Pangkang sebagi Modus operandi untuk menarik pengundi-pengundi supaya menampakkan bahawa mereka yang sebenarnya menjaga kepentingan rakyat.. Betul ke nasib rakyat terbela di bawah Pakatan Pembangkang ini???

Sebagai Pendedahan yang telah di buat, shahboy telah mendapat maklumat yang sebenarnya Ahli-ahli Parlimen serta Dun mempunyai perancangan yang cukup rapi. mereka akan cuba menarik pengundi dengan mengunakan simpati, kerana pengundi akan merasa kesian serta menampakkan sebenarnya Kerajaan sekarang ini adalah kejam dan menindaskan pemimpin pembangkang. Kenapa pemimpin pemimpin pembangkang ni sanggup melakukan pelbagai masalah serta melanggar undang dan tatacara negara??? Apa sebenarnya Ahli parlimen Pembangkang telah buat di dalam membela nasib rakyat di Parlimen masing?????

Yang mereka tahu adalah dengan menjaga periuk nasi mereka sahaja, rakyat dimanipulasikan supaya kepentingan mereka terbela dan terjaga. Ini baru merupakan bab yang pertama akan ada banyak lagi yang shahboy hendak utarkan.. Anda sebagai pengundi bijak memikir.... terpulanglah kepada anda untuk menilainya.. Jangan menjadi alat untuk kepentingan orang lain.. mari lah membela nasib perjuangan rakyat yang sebenar!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Tuesday, May 19, 2009

Fatwa Ajaran SeSat Nik Aziz - Kalau Orang Bagi Rasuah Kita Ambil


Quote:"Saya cukup setuju perwakilan tolak mana-mana pemimpin yang amalkan politik sogokan. Duitnya kita ambil, tetapi jangan undi org macam ini, biar dia akhirnya merasa perit, bodoh dan tertipu" Pok Nik
Amanat ini cukup jelas untuk difahami, bahawa Pok Nik berkata bahawa dengan bahasa mudahnya; "kalau orang beri kita sogokan atau rasuah, duit sogokan atau rasuah itu kita ambillah, tak salah, biar dengan ini kita boleh tipu orang itu dengan berpura-pura menyokong perbuatannya" Wah, hebat amanat dan fatwa baru dari Pok Nik ini yang akan menjadi PRINSIP ke semua ahli PAS untuk diamalkan.

Pertama ; tidak salah menerima rasuah.
Kedua ; menyokong secara tidak langsung amalan rasuah kerana tidak menghalang perbuatan tersebut dari dilakukan oleh pelakunya .
Ketiga ; mengajar orang ramai supaya bersikap munafik iaitu berpura-pura menyokong Keempat ; tidak perlu berdakwah atau menasihati kepada orang yang sudah melakukan perbuatan haram atau dosa Pok Nik sudah ke depan dari Rasulullah SAW sendiri dan mungkin sudah lupa bahawa Rasulullah SAW sudah berfatwa yang sangat jelas bahawasanya;

Rasulullah SAW melaknat orang memberi dan menerima rasuah. Sabda Baginda SAW yang bermaksud: "Daripada Abdillah bin Amru: Rasulullah SAW melaknat pemberi rasuah dan penerima rasuah." (Hadis riwayat At-Tarmizi)

Pesanan Penaja:Hindari diri anda dari Tok Gundu...

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Dr Hatta Ramli - Kebodohan Yang Nyata!!!


Tergerak hati shahboy untuk membaca satu artikel di dalam Siashadaily.blogspot.com, dimana artikel itu bertajuk:" Dr Zamry Tidak Wajar Masuk Pejabat MB Semula". Tergelak besar la jugak shahboy baca artikel tu.. Konon nye lah, ade seorang mamat ni bergelar DR ( mungkin beli kot Dr dia, tu yang bengap sangat tu) menyatakan bahawa Zamry sepatutnya tidak boleh masuk ke pejabat MB Perak kerana pembicaraan masih berlangsung dan dia pun bukan MB yang sebenar..
Mungkin Dr Hatta Ramli ni membuat kajian Doktor Falsafah dalam bidang undang-undang dan di MAHA arif tentang undang-undang tanah air.

Dr.Hatta juga mempertikaikan tindakan Dr.Zambry yang masih lagi menggunakan pejabat MB itu dengan menyifatkan Zamry sebagai satu contoh kepimpinan yang mempunyai moral yang rendah. Aku tengok hang yang paling mangkuk sekali cakap orang moral rendah. hang tu kena ubah sikit perangai tu asyik dok guna lagi politik kuno.. jaga la Parlimen hang tu elok-elok tolong orang melayu kat kuala kerai tu.. banyak lagi penduduk tempatan perlukan bantuan..!!!!!

Tapi shahboy yang hanya SPM ni pun tahu akan perkara yang telah dibentangkan dalam mahkamah tinggi baru-baru ini. Selagi Mahkamah tidak memutuskan bahawa Nizar adalah MB yang sah selagi itu lah Zamry masih lagi MB yang sah!!! jangan cakap pakai sedap mulut dan kepala lutut bro.. Bring the claus if you can prove that Zamry should not enter the MB office. And Prove that he's not MB too.. if not don't you dare to speak and keep on manipulating rakyat.. You are not Pakatan Rakyat you are Pakatan Pembangkang!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Monday, May 18, 2009

Gigit dan Menggigit - Tian Chua Dioffer Menjadi Duta Colgate!!!


Pengarah strategi PKR Tian Chua diarah membela diri terhadap tuduhan mencederakan seorang anggota polis secara menggigitnya dan menghalangya daripada menjalankan tugas pada Disember 2007.

tian chua and bersih parliament rally incident court hearing 180509Magistret Mohd Fauzi Che Abu memutuskan pagi ini bahawa pihak pendakwa berjaya membuktikan kes terhadap ahli parlimen Batu itu.

Tian diwakili peguam Ranjit Singh dan Razlan Hadri Zulkifli, manakala pendakwaan diketuai oleh DPP Hanafiah Zakaria.

Perbicaraan akan disambung pada 20 hingga 23 Julai depan.

Tian, atau nama penuhnya Chua Tian Chang, 46, didakwa mencederakan konstabel Rosyaidi Anuar, 21, di depan bangunan Parlimen pada jam 10.45 pagi 11 Disember 2007.

Rosyaidi bertugas di Bahagian Narkotik, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur.

Tian ditangkap sewaktu perhimpunan Bersih di luar bangunan Parlimen kerana membantah pindaan perlembagaan bagi melanjutkan umur bersara pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) dari 65 kepada 66 tahun.

Beliau didakwa mengikut Seksyen 332, Kanun Keseksaan. Jika didapati bersalah, Tian boleh dihukum denda atau penjara tiga tahun atau kedua-duanya sekali.

Tian akan kehilangan kelayakan sebagai ahli parlimen jika dipenjara melebihi setahun atau didenda melebihi RM2,000.

Dalam penghakimannya, Mohd Faizi berkata, beliau mengambil kira keterangan yang menunjukkan saksi pendakwaan kedua yang juga mangsa - Rosyaidi - tiada niat dan sebab untuk menumbuk Tian kerana mangsa perlu mempertahankan diri dalam satu pergelutan.

Mohd Faizi berkata, terdapat dua elemen dalam penghakimannya iaitu mangsa sebagai penjawat awam hanya menjalankan tugasnya ketika dalam operasi itu, khususnya ketika menahan Tian dan bahawa tertuduh juga menyebabkan kecederaan terhadap mangsa.

Katanya, keterangan Dr Norzilawati Ahmad, yang merawat Rosyaidi, menyatakan bahawa gigitan yang terdapat pada lengan anggota polis itu adalah kuat sehingga memberikan kesan.

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Sunday, May 17, 2009

Uthayakumar - "Ikon Malaysia" atau "Hero Filem Tamil" ???


Menjadi satu tradisi di dalam industri politik negara apabila seseorang itu dianggap dianaya oleh kerajaan maka dialah yang akan menjadi pemimpin dan merupakan ikon negara... emm betul ke pernyataan shahboy??? baru-baru ini kesemua bekas tahanan ISA yang telah terlibat di dalam pertubuhan HARAM HINDRAF telahpun di bebaskan atas arahan Perdana Menteri. ( Namun masih ada lagi orang yang kononnya mengaku rakyat malaysia tidak tahu adat negara ini tidak mengucap terima kasih )

Namun begitu ramai Pemimpin Pembangkang yang mengaku diri mereka bijak pandai sememangnya sangat la bengap dan mengaku bahawa Pemimpin pertubuhan haram itu iaitu P Uthayakumar adalah "Ikon Malaysia". Hello brader sedar la sikit bro you nak mintak simpati rakyat lagi mau jadi ikon negara ka... Nak jadi Ikon untuk ubat ketiak pun belum boleh lagi la bro.

Sebagai kronologi, Utayakumar merupakan seorang pemimpin dari pertubuhan haram yang dikenali sebagai HINDRAF yang telah meminta supaya Negara British membayar ganti rugi kepada rakyat India diatas sebab membawa mereka ke Malaysia. ( Tahu pun anda ni pendatang ada hati nak jadi Ikon Malaysia konon). Uthayakumar adalah antara lima pemimpin Hindraf yang ditahan di bawah ISA sejak Dec 2007 selepas terbabit dalam bantahan jalanan di ibu negara.

Secara terang-terang parti Haram HINDRAF ini telah mengugat keselamatan negara dengan merusuh dan mengajak kaum India khususnya supaya bersatu menentang Kerajaan. Macam mana pemimpin persatuan haram seperti ini dianggap Ikon oleh Saudara Gobin yang sememangnya cetek pemikiran. Gobin sendiri yang merupakan Ahli Parlimen Puchong masih lagi dikatakan tidak turun untuk melihat rakyat disekitar daerah Puchong. Ramai lagi rakyat khususnya orang melayu yang hidup susah kat Puchong tu pi la jaga mereka. Yang hang dok sibuk-sibuk jaga Utayakumar ni buat apa. tau la hang dengan Utaya ni sekapal...

sebagai kesimpulannya memang terbukti Utayakumar ni hanyalah hero dalam filem " Boneka Rakyat" arahan Pakatan pembangkang Production. Tapi mamat ni kurang sedar. Siapa yang mengenali diri beliau sila lah sedar-sedarkan dia..

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Saya Sedia Disaman - Pendedahan Anifah Aman Yang Ditawarkan Ganjaran Lumayan (Jawatan TPM) Oleh Anwar Ibrahim


Datuk Anifah Aman telah menyatakan bahawa pendirian beliau adalah di pihak yang benar di dalam isu Penawaran Anwar Ibrahim keatasnya semasa 16 September lalu. Anifah sedia disaman berhubung kenyataannya bahawa Anwar Ibrahim pernah menawarkannya jawatan Timbalan Perdana Menteri sebagai umpan melompat parti selepas pilihan raya umum 2008.

Menteri Luar itu berkata, beliau tetap berpegang dengan kenyataannya itu meskipun Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mahu beliau menariknya semula atau menghadapi saman. Datuk Anifah berkata demikian setelah semalam Anwar menggertak mahu menyaman Anifah kerana Anifah telah memfitnah Anwar. Abg Nuar kalau Fitnah tak kan la Anifah tu Bodoh pulak nak bagi duit dia tu kat hang. Mesti la hang ada offer dia. Kalau tak kenapa dia cakap.. Pandai belakon pulok abg Nuar ni.. Ke Abg Nuar dah lupa kot kisah 16 Sept tu..???

Semalam, peguam S N Nair yang mewakili Anwar, berkata anak guamnya itu mahu Anifah menarik balik kenyataan berkenaan dan memohon maaf dalam tempoh 24 jam berhubung tuduhan itu.

Nair berkata, Anwar memintanya memfailkan saman fitnah terhadap Anifah sekiranya menteri luar itu tidak menarik balik kenyataannya dan mengemukakan permohonan maaf dalam tempoh yang ditetapkan.

Dah Betul Abg Nuar buat tak kan la nak tarik balik kenyataan tu.. Biase la Abg Nuar dah tua mungkin kadang-kadang tu hilang ingatan kot.. =P

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)


Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan