Followers

Wednesday, March 4, 2009

Persidangan Dun Perak di Bawah Pokok - Bekas Menteri besar dan Exco - Exco Bagaikan Beruk Sarkas!!!!!

Usul pertama yang dibentangkan dalam sidang DUN olok-olok PR tadi menyatakan undi percaya kepada menteri besar Pakatan Rakyat, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin dan ianya diluluskan dengan sebulat suara.

10.18am Speaker DUN memulakan bicara dengan meminta semua yang memerhatikan perjalanan sidang itu diam sebagai tanda hormat.10.15am Sidang tergempar DUN diadakan di tempat letak kenderaan diadakan juga di depan Bangunan Perak Darul Ridzuan setelah bangunan tersebut .klik di siniSpeakar penderhaka Sivakumar guna pembesar suara seperti sukaneka ????

hahaha sekarang ini bertambah golongan tidak waras di dalam PR selepas Karpal Singh yang telah tuduh Pemuda UMNO celaka kerana menghantar peluru kepadanya . Kemaruk Kuasa Nizar ini semakin menjadi-jadi dan tidak boleh dibendung lagi . Siapa yang pergi di sana melihat YB-YB gila kuasa ini bersidang bawah pokok pasti mengelengkan kepala . Begitu terdesaknya Nizar dengan perintah Sultan Perak dan tidak puas hati lagi dan isytihar dirinya semula MB Perak . aku nak tergelak pun ada melihat kerajaan bawah pokok ini seperti filem laksamana DOREMI iaitu kerajaan Pasir 2 Butir yang sultan dan menterinya bersdiang bawah pokok .

Aku rasa jika PR ini memerintah negara ini ,undang2 ini dibuat seperti undang2 rimba dan ikut suka kepala mereka untuk buat.Kepada DYMM Sultan Perak ,perbuatan kerajaan haram ini memang satu penghinaan kepada Sultan Perak .

Komen Pemimpin

"Apa yang dilakukan berbentuk politik, tidak memberi kesan kepada Menteri Besar dan Exco yang sah dan mereka (pembangkang) jelas tidak menghormati demokrasi,"
Datuk Seri Ali Rustam

Menteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman Said hari ini berkata tindakan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak V. Sivakumar dan 27 anggota dewan yang terdiri daripada DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas menghadiri persidangan dewan di bawah pokok adalah satu tindakan yang tidak bertamadun.

“Ia juga merupakan satu penghinaan kepada Sultan Perak (Sultan Azlan Shah).Apa yang pembangkang buat ialah melaksanakan undang-undang rimba ,” katanya

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan