Followers

Sunday, March 1, 2009

PAKATAN RAKYAT - Banyak Masalah Dan Suka Buat Masalah


1. Khalid Ibrahim- pasal lembu pun hendak hina SPRM. Kalau kena batang hidung sendiri mereka protes.
Bagaimana dengan isu Lexus?
(Moral of the story = Masa janji pilihanraya- PKR mahu kerajaan prihatin rakyat dan bersih dari rasuah. Kenapa mereka kaitkan pembelian kereta oleh ketua Menteri dari Sabah dan Sarawak sedangkan mereka membelinya sebelum pilihanraya lagi!!!)

2. ex-MB Perak, Nizar Jamaluddin masih menaiki kereta Camry walaupun sudah pindah rumah kediaman rasmi kerajaan.
(Moral of the story = suruh Nizar beli aje Camry tu dan potong gaji dan elaun YB setiap bulan selama 5 tahun).

3. LIM Guan Eng- nafi wujud persatuan perundingan antara agama walaupun media sebelum Pakatan ada memberitahunya selepas pilihanraya 8 Mac lepas.Guan Eng kata- ia hanya satu persatuan muhibbah.
(Moral of the story = orang politik kena pandai lawyar buruk walaupun ada kenyataan akhbar harakah dan roket disiarkan mengenai kenyataan mereka 'merakyatkan agama')

4. Anwar Ibrahim- kes liwatnya ditangguh dengan pelbagai alasan. Dia menggadaikan bon peribadi sebanyak RM20 ribu untuk jaminannya.

(Moral of the story = anwar akan memberitahu yang dia mengidap penyakit kronik dan tidak perlu ke mahkamah. Mana keadilan yang dia perjuangkan. Kalau tak buat benda buruk tu, pertahanlah bukan mengelak diri. Macam Elizabeth Wong juga Anwar nie)

5. Karpal Singh -tuduh 2 peluru hidup yang dihantar kepadanya adalah perbuatan Pemuda UMNO.

(Moral of the story = kenapa tak hantar terus peluru ke kepala Karpal Singh? Biar PAS kata dia mati syahid kerana berjihad. Biar Karpal Singh melalak - 2 LIM pun tak pakai idea Karpal yang nyanyuk. Silap haribulan, peluru itu dihantar oleh Along yang diupah oleh Gurband Singh untuk menarik perhatian dan simpati kepada mereka)

6. Nik Aziz menyokong sasterawan negara (kini dia mahu jadi sasterawan rakyat) dan membantah perlaksanaan PPSMI dalam BI.
(Moral of the story = Nik Aziz pernah kata- Bangsa tak penting dan Allah tak lihat Melayu sebagai bangsa, sebaliknya melihat Islam. Kenapa Nik Aziz melihat bahasa Melayu? Adakah Allah melihat bahasa Melayu? dan Nik Aziz pun tak pernah cakap BM dengan baik. Samad Said kena ajar Nik Aziz belajar BM dengan betul)

7. Najib- kalau fitnah pasal 20juta ditawarkan kepada ahli PKR supaya lompat parti, mereka akan diambil tindakan.
(Moral of the story = kalau Najib tak mahu mereka masuk BN, siapa nak suruh lompat parti? Ibrahim Ali yang sokong BN pun masih tak lompat dan tak terima wang pun. lagipun BN sudah memerintah Malaysia, buat apa 'YB Sampah' itu ke dalam BN. Tahulah nanti mereka akan tewas pada pilihanraya akan datang)

8. KJ hendak berdebat dengan Salahudin Ayub pasal ISA dan PPSMI. Masalahnya, PAS tidak memberi kata putus supaya membincangkan isu ISA dahulu barulah isu PPSMI.

(Moral of the story = buat debat di lain tempat. PAS suka cari publisiti murahan di kelantan dan negeri yang ramai penyokongnya. Biar orang Cina dan India lihat bagaimana PAS menjadi pejuang kepada mereka, satu real atau menipu!!!)

P/S:nota : Banyak betul masalah yang ditimbulkan oleh Pakatan dari PAS, PKR dan DAP. Mereka bukan nak buat kerja untuk rakyat tetapi selalu buat rakyat pening.

SHAHBOY
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)


No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan