Followers

Tuesday, October 21, 2008

HINDRAF THE END OF THE LEGACY

Pertubuhan HINDRAF merupakan kononnya satu Pertubuhan yang dianggap mampu menjaga orang India daripada ditindas telahpun dibubarkan dan telah diharamkan oleh kerajaan baru-baru ini kerana dianggap pertubuhn ini mampu mencetuskan kembali keganasan seperti mana yang telah berlaku pada 13 Mei 1969.
Benarkah HINDRAF ini mampu menjaga hak-hak orang India???
Jika benar adakah selama ini masyarakat kaum India hidup dalam keadaan sengsara???
Ataupun ianya hanyalah mainan politik orang-orang yang saja mahu PUBLISITI MURAHAN sepaya dia akan dianggap HERO HINDUSTAN yang mampu mengubah negara daripada ” KEZALIMAN PEMERINTAHAN”.... BETUL KA??

Apa yang kita lihat semua ini adalah RETORIK belaka dan hanya mahu mengampu rakyat supaya rakyat bencikan kerajaan yang sedia ada.. Cuba kita lihat sehingga sekarang masyarakat india telah maju dan berdaya saing dengan masyarakat bumiputera yang lain hasil daripada pemerintahan yang sedia ada. Berapa banyak Sekolah Jenis Kebangsaan India ada di negara ini.. Cuba Anda fikirkan adakah sekolah khas untuk orang melayu sahaja... kini yang Cuma ada MCKK.. Adakah ini satu penindasan kaum???

Ternyata HINDRAF hanyalah satu pertubuhan RETORIK belaka yang hanya digunakan untuk menjayakan agenda individu serta mempromosi PARTI mereka... Dulu tak da pun HINDRAF tapi kebajikan rakyat serta kaum India dijaga.. cukup lah dah ada MIC yang boleh menjaga kebajikan rakyat... HINDRAF tidak ada kepentingan langsung jika HINDRAF ini masih wujud.. Hanya membebankan rakyat sahaja.... ALL i have to say is good bye HINDRAF and for the head of PR… Please Stop BULLSHITING people cause all Malaysian know what you lie to them… =)
SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan