Followers

Sunday, November 2, 2008

Minyak dan Pasaran Global


Pada 4 Jun 2008, harga minyak naik RM0.78 satu liter. Hari ini harganya adalah RM2.30 seliter, turun RM0.48 seliter berbanding harga pada 4 Jun lalu. Ketika kenaikan minyak dibuat pada 4 Jun 2008, ramai yang tidak bersetuju alasan kenaikan harga global sebagai punca kenaikan minyak. Sedar atau tidak, kini ramai pula orang yang faham bahawa harga minyak tempatan perlu turun disebabkan harga global turun. Pada awalnya dulu tidak faham, tetapi sekarang semuanya seakan sudah faham nampaknya mengapa harga itu naik dan turun. Bila dapat rebet, semua ambil. Esok, minyak mungkin akan turun lagi. Harga barang sukar hendak turun. Kuasa berada itu berada di tangan pengguna. Gunakan kuasa itu dengan baik.


(Pasaran minyak dunia di kawal oleh konspirasi minyak dari Amerika)

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan