Followers

Tuesday, June 24, 2008

BETUL KE ANWAR JADI PM HARI INI BESOK HARGA MINYAK TURUN???


kini isu minyak sudah menjadi agenda utama di dalam akhbar-akhbar tanpa mengira bahasanya. Biasalah bila sesuatu isu panas dikeluarkan oleh akhbar ini akan menbuatkan ianya laris seperti goreng pisang panas di gerai-gerai tepi jalan. Masalahnya masyarakat kita ini pada hari ini memang masih lagi keliru dan terpinga-pinga dan ada yang masih berada di dalam keadaan HISTERIA apabila kerajaan mengumumkan harga minyak naik pada bulan ini. Memang kalau kita lihat ini merupakan satu tindakan drastik kerajaan yang terpaksa dibuat supaya kita pada masa akan datang tidak akan mengalami defesit ekonomi Negara yang serius. Hal ini adalah disebabkan kini banyak penganalisis ekonomi serta penganalisis politik juga merasakan bahawa harga minyak mungkin akan mencecah USD$ 200 perBarel. Emm kalau la jadi macam ini bangkrap la Negara kita ni..

namun begitu dalam usaha kerajaan mencari jalan penyelesaian terhadap isu minyak ini.. Penasihat Defacto PKR telah menyatakan bahawa dia boleh turunkan harga minyak tapi dia kena jadi PM dulu.. emm bole ke dia buat... keadaan seperti ini mengingatkan saya kepada situasi yang telah berlaku pada tahun 1998 semasa kegawatan ekonomi yang serius telah melanda asia seterusnya telah menyebabkan Malaysia dilanda defisit kewangan yang serius..

pada masa itu, saudara anwar telah menyarankan bahawa kita patut meminjam dengan IMF(international Monitery Fund) yang boleh menyebabkan negara kita tergadai dan dijajah semula oleh Anasir Barat. Pada masa itu Tun telah memberi tahu bahawa jika kita hendak membuat pinjaman kepada IMF maka kita terpaksa menarik balik semua pemberian subsidi kepada rakyat kita. Tun telah menolak sebulat-bulatnya tentang saranan brader Anwar tentang pinjaman anwar kepada IMF itu. Namun si mangkuk Ayun ini masih mahu ikut bontot Amerika yang sememangnya Jahat.

Namun kini keadaan telah berubah Anwar pulak kini telah menyokong dasar yang telah dilakukan oleh Tun pada masa kita mengalami kegawatan. Adakah kini brader Anwar baru tahu yang dulu dia telah buat satu kesilapan yang besar terhadap rakyat dan kini baru dia nak insaf.. hahaha..

Pada 13 Oktober 2006, Anwar Ibrahim telah menyampaikan ceramah bertajuk “God is Back: Politics and Religion in the XXIst Century" di Carnegie Endowment for International Peace. Bolehkah Tuhan dianggap sebagai bercuti atau tiada? Apa relevannya tajuk “God is Back” disampaikan oleh seorang islam? “Saya tak akan berjanji kalau saya tak dapat menunaikan” kata Anwar. Begitu yakin benar Anwar mahu menjadi Perdana Menteri dan boleh turunkan harga minyak. Jika Anwar Ibrahim hendak subsidikan minyak, dari mana agaknya Anwar hendak dapatkan sumber tersebut?

@ ikut dada tanyalah selera..

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan