Followers

Friday, October 30, 2009

4 ADUN keluar PKR - Parti Keadilan Rakyat Kian Retak Menunggu Belah!!!


Lama sudah shahboy menyepi kerana banyak kerja untuk menampung keluarga.. tapi hari in tergerak sudah untuk boy menulis satu lagi artikel yang boy rasakan perlu kita sama-sama memikirkannya. PKR parti yang semua telah tahu hanya mementingkan perjuangan Anwar ibrahim kini dilihat sudah retak menunggu belah.. Tahun ini sahaja 4 orang adun PKR telah keluar dari PKR dan merasakan Parti ini sudah tidak releven lagi untuk menjaga kepentingan rakyat. Apakan tidak semua usaha yang dilakukan oleh parti adalah bertujuan untuk menjadikan Anwar Al juburi tu sebagai Presiden Malaysia yang pertama. Boleh ke bang Nuar kite ni.. Duk caca marba dah PKR tu boy tengok bang???

Dua orang ADUN yang pertama yang keluar dari PKR adalah kedua-duanya adalah dari Perak iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Changkat Jering, Kapten (B) Mohd Osman Jailu yang keluar dan Ahli Undangan Negeri (ADUN) PKR kawasan Behrang iaitu Jamaluddin Mat Radzi kedua2 mereka ini telah tahu awal akan masalah dalaman yang telah barlaku dalam PKR yang nyata merupakan Parti perjuangan yang sia-sia. Setelah itu pada bulan Ogos yang lalu seorang lagi Adun yang juga merupakan EXCO lantikan bagi negeri Kedah mengumumkan keluar dari parti. Adun Lunas iaituMohammad Radzhi Salleh Exco Pelancongan Kedah mengistiharkan dirinya keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR). Hari ini pula kem PKR di selangor telah menerima satu berita kejutan iaitu ADUN Pelabuhan Klang Badrul Hisham Abdullah, sejak beberapa bulan lalu menimbulkan spekulasi bakal menyertai Umno, membuat pengumuman itu di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari ini.

Apakah sepakulesi yang menyebabkan ADUN-ADUN ini keluar dari parti itu.. lepas ini akan ramai lagi ADUN yang akan keluar dari PKR. Parti PKR ini hanyalah parti yang retorik. Ini merupakan satu sejarah kepada politik negara kerana dalam tahun ini sahaja 4 ADUN telah mengumumkan keluar dari PKR. Apakah sebabnya??

Adakah ini juga akan menguatkan kita bahawa Anwar Ibrahim ini merupakan seorang yang GAY atad PLU??? menurut ADUN Klang BAdrul Hisham Abdullah, sebab utama beliau keluar dari PKR adalah kerana kes liwat yang membabitkan ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah antara sebab beliau keluar PKR. Beliau menjadi lebih syak terhadap Anwar yang menurutnya sengaja melengah-lengahkan perbicaraan dan enggan pula menjelaskan perkara itu kepada ahli-ahli parti.

Apa pula penjelasan Kem PKR mengenai perkara ini. sama-samalah kita nanti kannya..

salam
ShAhBoY

3 comments:

C L J said...

Tak apa boy. Dah tak berapa susah dah
kerja kita. Nasrumminallah wafathum qarib wabasshirilmukmunin. Maksudnya: Apabila telah tiba pertolongan dari Allah; sudah hampirlah kemenangan untuk orang orang mukmin. Barangkali pertolongan dari Allah itu benar sudah sampai.

Tetapi kita jangan takbur dan lalai. Teruslah kerja seperti biasa. Harapan sudah semakin cerah.

Inshaallah.

Unknown said...

SALAM, BRO...TEPAT MENANTI BELAH MACAM LOGONYA JUGAK....

Asrizal M. Radzi said...

Slm bro..InsyaAllah yang benar tetap benar yang salah menanti padah..Tahniah..

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan