Followers

Friday, November 7, 2008

DAP BIADAP - Tidak Menghormati Parlimen Malaysia

Fong Po Kuan (DAP-Batu Gajah)

Chong Chien Jen (DAP-Bandar Kuching)

Dua ahli Parlimen diperintah keluar

KUALA LUMPUR 6 Nov. - Dua ahli Parlimen pembangkang hari ini diperintah keluar daripada sidang Dewan Rakyat selepas menimbulkan kekecohan kerana membantah keputusan Yang Dipertua, Tan Sri Pandikar Amin Mulia yang meminta mereka duduk ketika sesi penggulungan peringkat jawatankuasa berlangsung.

Ahli Parlimen terlibat ialah Fong Po Kuan (DAP-Batu Gajah) dan Chong Chien Jen (DAP-Bandar Kuching).

Po Kuan sebelum itu membuat bantahan dan mempertikaikan tindakan Pandikar Amin yang didakwanya tidak memberi peluang kepadanya untuk bangun mencelah bagi mendapat penjelasan atau berbahas walaupun telah bangun berdiri sejak semalam lagi.

‘‘Saya telah banyak kali bangun tetapi tidak diberi peluang oleh Yang Dipertua,” katanya dalam nada meninggi suara kepada Pandikar Amin ketika Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz menggulung perbahasan peringkat jawatankuasa Bajet 2009 bagi Jabatan Perdana Menteri.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan