Followers

Thursday, June 12, 2008

SELANGOR SUBSIDI AIR KE SUBSIDI BABI???Bulan ini memang bulan yang kita tak boleh lari dari mendengar kata-kata, corat-coret mengenai perkataan SUBSIDI… emm maklum la banyak harga barang-barang pun naik disebabkan minyak pun naik.. emm nampak gaya masa ni la ramai yang tengah duduk pikir pasal kewangan. Berbalik dengan bab subsidi tu, saya amat tertarik dengan isu di selangor yang ternyata Barisan Pakatan Rakyat memang mengambil berat akan isu subsidi ini. Maklum la Parti untuk rakyat katakan dan bagi mereka tiada yang lebih penting dari rakyat.. emm betul ke???
Saya ada mendengar cerita tentang masalah isu subsidi air yang telah melanda di Selangor. Syarikat air terbesar di Selangor iaitu SYABAS tidak membenarkan Kerajaan Negeri Selangor diatas pemberian subsidi sebanyak 20 liter padu secara percuma kepada penduduk selangor. Anggaran harga air tersebut adalah sekitar RM11.50. Memang la tak masuk akal kalau setiap rumah diberikan subsidi nampak gayanya gulung tikar la SYBAS jawabnya.


Namun begitu apa yang menjadi persoalannya adalah mengenai subsidi juga tetapi kali ini subsidi mengenai makanan. Emm kerajaan negeri Selangor memang baik sangat sampai makanan pun ada diberikan subsidi. Punya la banyak subsidi diberikan sehingga mencecah RM 100 juta. Wah memang berbangga siapa yang menjadi rakyat Selangor.. HAHAHA..
Namun yang menjadi masalahnya disini adalah isu subsidi air tak lagi selesai memandangkan manifesto mereka adalah mengenai pemberian subsidi keatas air bukan subsidi keatas BABI..

Apa salahnya kalau duit untuk ternakan babi itu diberikan kepada SYABAS untuk tujuan subsidi air kepada rakyat Selangor. Ini tidak mereka lebih pentingkan babi daripada rakyat selangor dan ada diantara mereka yang memang memerlukan bantuan. Tolonglah sedar pemimpin Selangor.. Bangunlah dari tidur anda kerana mimpi anda tidak sentiasa indah-indah belaka.

@ subsidi oh subsidi

1 comment:

AIDC said...

Salam

Betulkah Anwar Agent Amerika ?
http://www.youtube.com/watch?v=YDOTQX8Yw8s

Soalan untuk Anwar-Betulkah terima duit Yahudi?
http://www.youtube.com/watch?v=Oj67qH2SA2w

Video 7-Siapa godfather Anwar ?
http://www.youtube.com/watch?v=AJfBY1DDKDY

Video 6- Siapa taja Anwar PRU 12?
http://www.youtube.com/watch?v=3Lx2zJwKqLA


Sumber :
http://www.anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan