Followers

Thursday, June 12, 2008

HARGA MINYAK DIMAINKAN OLEH SPEKULATOR YAHUDI???
Idris jalal (Pengarah Urusan MAS) menyatakan harga miyak dunia sebanyak USD $135 adalah tidak realistik. ” mereka ini spekulator membeli saham minyak pasaran hadapan yang akhirnya akan menyebabkan berlakunya pengurangan bekalan minyak”. Idris menyatakan ada dua cara untuk mengetahui bagaimana bekalan minyak kurang." pertama, lihat pada kapal minyak di laut, kalau hanya terapung dilaut sahaja. Itu bermakna tiada proses minyak dan pengagihan minyak berlaku. Jika sebaliknya maka bekalan minyak mencukupi”.

"kedua, pergi ke stesen petrol. Jika ada barisan panjang, itu bermakna ada kekurangan minyak. Sekali lagi, perkara ini tidak berlaku. Ini bermakna bekalan minyak cukup”.

" sebagai bekas pekerja dalam industri minyak, saya memberi tahu anda bahawa tidak ada kekurangan bekalan minyak ”. Idris juga menyatakan penganalisa dan syarikat kewangan yang membuat kenyataan bahawa bekalan minyak kurang juga adalah terdiri daripada pedagang dan pelabur saham minyak. Bila ditanya berapakah harga minyak yang sepatutnya, Idris menyatakan harga sebenar tanpa spekulasi ialah USD$40.

Idris menyatakan dia tidak mempercayai spekulator yang meniagakan saham secara atas angin. Idris juga adalah bekas Senior Eksekutif Shell di London dan The Hauge selama hampir 20 tahun. ” semasa di Shell, ada spekulator cuba memujuk bos saya supaya membeli saham Euron ( Sebuah Syarikat minyak US), tetapi saya memberitahu bos saya agar menolaknya kerana kita melakukan transaksi (saham) yang tidak boleh disentuh secara nyata”.

Tindakan Idris itu adalah tepat kerana Euron adalah syarikat minyak yang telah jatuh teruk sejak 4 tahun lalu dan sedang menghadapi masalah penipuan akaun kewangan yang besar.

(sumber: ” Idris : theres no global fuel shortage”, The Star, 5 Jun 2008)

Analisis:

ini menunjukkan bahawa speculator sekali lagi menjadi penyebab kepada kenaikan harga minyak dan makanan. Strategi ini sudah jelas tertulis dalam protocol KE-3. sepuluh tahun selepas speculator matawang seperti Soros telah menyerang bursa saham Malaysia dan beberapa buah Negara Asia pada tahun 1998, mereka mengikuti apa yang tertulis dalam protocol 20 ZIONIS. Pada 2008, sekali lagi mereka menyerang harga, kali ini minyak dan makanan.

Apakah yahudi seperti Soros tidak terlibat sama kali ini? Bila kerajaan mahu ditukar secara demonstrasi harga maka senang la agen-agen yahudi seperti ANWAR naik menjadi PM nanti. Dulu mereka tukar rejim sesebuah negara atas alasan demokrasi dan ketidakstabilan ekonomi. Kini mereka mahu kerajaan ditukar atas alasan harga minyak. Kalau kita cepat melatah, kita akan masuk dalam perangkap mereka.

@ perjuangan masih perlu dilakukan....

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan