Followers

Wednesday, May 28, 2008

Gobala Making Trouble in Parliment


Sidang Dewan Rakyat yang merupakan tempat yang tertinggi sekali di dalam negara kita bagaikan tidak dihormati oleh parti-parti pembangkang yang nyata hanya mahu duduk dalam parlimen tetapi tidak mahu belajar tentang adab-adab dan juga peraturan dalam dewan. Kita perlu ingat bahawa untuk menjadi parlimen bukannya senang kerana perlu bertanding di dalam pilihanraya dan ada yang sehinggakan terpaksa berlawan berbagai-bagai penjuru untuk menang dan seterusnya menjadi ahli parlimen.

Namun apa yang mendukacitakan kita sebagai rakyat Malaysia yang mematuhi peraturan-peraturan yang telah digubal oleh parlimen terpaksa melihat parlimen hari ini bagai kan PASAR MALAM.!!!! Parlimen juga merupakan tempat rakyat dan bukanya untuk kita menjual manifesto atau apa-apa suara.. KALAU MAU JUAL SUARA MASUK AF 7 LAAAAA!!!!!!!!!!!
Apa dah jadi dengan parti pembangkang ni tak tahu adab langsung.. sanggup buat kacau di lobi parlimen dengan bawak masuk orang-orang hindraf.. sampaikan buat press confrence di lobi parlimen mengenai sahabat mereka yang masih lagi dalam tahanan. Ini semua kerja Brader Gobala yang sememangnya tidak tahu tentang peraturan parlimen. KALAU dah tak tahu belajar la dengan orang yang tahu.. TU LA PASAL ORANG NAK JADI WAKIL RAKYAT DIA PUN NAK JADI WAKIL RAKYAT TAPI TAK ADA OTAK!!!!!!!!!!!!

Semalam shahboy ada di parlimen, saja la kita nak lihat sesi debat di dewan rakyat maklum la lama jugak tak pegi ke sana. Sesi bermula pada tepat jam 10 pagi selepas loceng parlimen berdering. Namun apa yang menjadi tidak masuk akal adalah perlakuan si GOBALA ini yang sememangnya B*D*H telah mencemarkan parlimen kita.

Sejak dari selepas merdeka sehingga hari ini tidak ada wakil-wakil Yang Berhormat pernah atau sanggup berbuat demikia. Tapi Brader Gobala kita ni dia bole buat.. dia ingat dialah HERO HINDUSTAN kat dalam sana. ’’ENNADAA!!!!!”

Perbuatannya menaiki tempat duduk yang dipertua adalah tindakan yang sememangnya telah merendahkan martabat parlimen kita. Gobala ingin tunjuk pandai tapi bengap.. apa dah jadi dengan parlimen kita ni. Inilah yang terjadi sekiranya kita bagi muka kat pembangkang sampaikan kepala kita pun depa nak pijak.....!!!!!

@ kepada wakil rakyat pembangkang yang baru jadi wakil rakyat pergilah kursus protokol. Maklum parlimen bukan rumah hangpa bole buat sesuka hati!!!!!

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan