Followers

Tuesday, May 4, 2010

1 koma 1 mati.. - Justice for Mohd Bakri Mohd Bazli & Mohd. Salleh bin Hamdan


Ramai yang heboh dengan kematian Seorang pemuda yang bernama Aminulrasyid Amzah dengan terus menyalahkan kerajaan agar bertangungjawab diatas kematian remaja ini. Jika betul kematian remaja ini hasil kecuaian pihak PDRM maka PDRM harus bertangguangjawab dalam perkara ini. Ini kerana Ia melibatkan kredibeliti PDRM sendiri.. namun yang menjadi tanda tanya bagaimana remaja berusia 15 tahun ini boleh memandu kereta yang sememangnya kita tahu remaja yang berusia 15 tahun mana lah ada lesen.. saya tidak mahu menyalahkan siapa-siapa dengan perkara ini.. biarlah siatatan dijalankan... yang penting jangan " menegakkan benang yang basah" itu saja.. tak perlulah pembangkang nak sibuk-sibuk dengan perkara ini... perkara hangpa tu pun belum lagi selesai.. itu lagi kes berat.. rakyat perlu tahu!!!

Dalam pada itu ramai yamg sudah terlupa dengan 2 kejadian yang secara terang telah menyebabkan seorang masih lagi koma dan seorang telah meninggal dunia..

( Apa akan terjadi kepada masa depan Mohd Bakri yang kini masih lagi terlantar hasil dari dilanggar pemandu yang mabuk.. dimanakah KEADILAN nya )

Pada 7 Februari 2010, jam 11.50 malam, seorang pelajar bernama Mohd Bakri Mohd Bazli telah dilanggar oleh ADUN DAP Sekinchan, Ng Suee Lim di persimpangan lampu isyarat, berhampiran UNISEL, Seksyen 7, Shah Alam. Ng Suee Lim dipercayai baru pulang dari satu majlis makan malam sebelum kejadian tersebut berlaku. Menurut Ng Suee Lim, dia mendakwa keretanya terbabas melanggar pembahagi jalan dan melanggar motorsikal yang dinaiki oleh Mohd Bakri. Ng Suee Lim menyalahkan pelajar terbabit sebagai punca berlakunya kemalangan. Menurut seorang saksi, bau arak yang kuat dapat dihidu daripada Ng Suee Lim. Apakah Ng Suee Lim memandu dalam keadaan mabuk?

( Pandai pulak mamat mabuk ni kononnya berperi kemanusiaan dengan membela teoh.. kenapa tak bela Mohd Bakri yang hang langgar tu... nampak sangat tiada belas kasihan mangkuk ni )

Kes ini kenapa masih lagi senyap memang terang-terang saksi menyatakan Lim memandu di dalam keadaan mabuk. Undang-undang pun tidak membenarkan seorang memandu dalam keadaan mabuk.. INI SAMPAI KOMA BROTHER.... BUKAN KES KECIK_KECIK NI...

Seorang lagi Ahli Parlimen Pembangkang iaitu Tian Chua dari PKR ini juga melakukan kesalahan Hit and Run.. sampaikan Seorang askar yang baru dilantik ini yang bernama Mohd. Salleh bin Hamdan telah meninggal dunia hasil dari dilanggar oleh kerata Tian Chua.. lepas itu terus lari tanpa ada belas kasihan... kenapa sampai sekarang Tian Chua berdiam diri mahu senyap sahaja... Apa Cerita ni BROTHER.... INI KES ADA BUKTI BRO....

( Di Facebook tian Chua pandai pulak membela Aminulrasyid, Kenapa pulak tak membela Mohd Salleh yang hang langgar sampai meninggal tu.. Apa lah nasib keluarganya sekarang ini.. )

kenapa kes yang melibatkan pembangkang senyap sahaja... pembangkang tak mahu jadi HERO untuk selesaikan masalah ini. JANGAN JADI MANGKUK LA KORANG SETTEL DULU Kes korang yang kini RAKYAT MAHU MENUNTUT PEMBELAAN!!!!!!!!

Sampai sekarang kedua-dua YB ini masih lagi berdiam diri.. Sama-sama lah kita pikir.. hala tuju masa depan bangsa melayu yang tiada nilainya....

ShahBoy
Blogging To Unblock

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan