Followers

Wednesday, April 22, 2009

Antara Lim Dan Anwar Ibrahim, Siapa Berkuasa Di Pulau Pinang????

(Anwar kata dia lagi berkuasa kerana dia Ketua Pembangkang, Lim kata dia lagi berkuasa kerana dia Ketua Menteri!!! Kesudahannya Dua-Dua gila KUASA!!!!!)

Isu mengenai kes yang melibatkan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang masih lagi belum menemui jalan penyelesaianya. Memang sudah di jangka keadaan seperti ini pasti berlaku kerana sebenarnya Pakatan Rakyat hanyalah laungan dan sebuah mitos yang sememanggnya mereka tidak akan berpakat. Masing-masing parti politik pembangkang rakus akan untuk menjaga kebajikan dan juga kuasa parti sendiri.

Merujuk dalam hal ini, ternyata sekali sehingga sekarang masih lagi Kerajaan Negeri Pulau Pinang di bawah pimpinan Lim Guan Eng masih lagi tidak dapat meletakkan pengganti kepada Fairuz yang telah meletakkan jawatannya akibat di tangkap oleh SPRM atas isu rasuah. Kenapa begitu lama sekali kerajaan negeri mahu manentukan siapa penganti Fairuz yang baru. Kenapa perlu tunggu ANWAR.. Anwar ke Ketua Menteri Pulau Pinang?????????

(Skandal Rasuah telah menyebabkan Fairuz meletakkan jawatannya, PR banyak mengamalkan rasuah, Cakap orang dia yang lebih!!! PERASUAH RAKYAT!!!!!)

Kesudahannya sehingga kini isu ini masih lagi belum selesai, kini apa yang mereka pikirkan hanyalah untuk mendapat kontrak dan bukannya penyelesaian untuk rakyat.. CAKAP AKAN MEMBELA RAKYAT SERTA RAKYAT ADALAH TUAN!!!!!! akan tetapi RAKYAT DEPA BUAT MACAM BALACI!!!!!!

Shahboy rasa rakyat lebih arif dalam menentukan siapa bakal menggantikan Faruz sebagai Timbalan Ketua Menteri yang baru bukannya ANWAR!!!!!! mana kata-kata Anwar bahawasanya RAKYAT ADALAH TUAN... SAYA CABAR!!!! BUKTIKAN!!!!!!

Shahboy
Naib Presiden 1 Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)


Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan