Followers

Wednesday, January 28, 2009

Anwar Ibrahim - HUDUD Hanya Boleh Dilaksanakan Apabila Negara Itu Sudah Mencapai Tahap Pembangunan!!!!!!

Di MALAYSIA hari ini rata-rata kita dengar tentang perkara yang melibatkan agama. bagi shahboy thats one of the good news.. Adakah negara kita ni mula hendak mengkecapi Revolisi Kebangkitan Agama Islam seperti mana yang berlaku di IRAN selepas SHAH IRAN digulingkan oleh AYATULLAH KHOMEINI. Mungkin YA atau pun tidak kesemuanya diletakkan kepada tangan yang mencaturkannya. Kini aura HUDUD menjadi satu aura yang hebat. Kononnya HUDUD wajib dilaksanakan Oleh sesebuah negara yang menganggap Negara itu adalah Negara ISLAM.

Yang peliknya hanya Kota Mekah saja yang melaksanakan HUDUD ni.. Negara-Negara iIsam lain tidak pun melaksanakan hukum ini. Ini bermakna tidak ada negara di Dunia yang bole h diklasifikasikan sebagai negara ISLAM???

INI SEMUA KERJA PAS YANG HANYA MAHU MEMPOLITIKKAN ISLAM!!!!!!

(Hanya Kota Mekah sahaja yang melaksanakan Hukum Hudud secara menyeluruh, tidak ada satu pun negara ISLAM yang melaksanakan Hukum Hudud ini secara Menyeluruh)

ISLAM itu tidak perlu dipolitikkan.. buat apa hendak mempolitikkan ISLAM untuk kepentingan induvidu dan POKET sendiri. Lihat lah di KELANTAN apa dah jadi dekat sana.

(Anwar hanya pandai berkata-kata tetapi kadang kala kata-katanya bakal menjerat dirinya sendiri)

Kenyataan Saudara ANWAR IBRAHIM semasa ceramahnya di Kuala Terengganu

"Menurut IMAM SHAFIE perkara yang pertama yang perlu menjadi asas kepada membentuk hukum HUDUD adalah sesebuah negara itu perlu membangun dan sudah mencapai taraf maju."

Emm tau pun mamat ni tentang agama ingatkan dah lupa maklumlah dah biase la asyik duk membontot je....

Jika kita melaksanakan HUDUD dalam negara yang belum maju lagi maka PEMIMPIN NEGARA akan bertanggung jawab terhadap peSALAH. Itu sebab BARISAN NASIONAL nak buat pembangunan PAS TOLAK BULAT-BULAT.. KENAPA????? Tapi cuba kita Lihat kepada KELANTAN pula Tuan Guru Nik Aziz kata kita tidak perlu pembangunan hanya sekadar boleh hidup sederhana sudah cukup... Akan tetapi kenapa dia nak jugak melaksanakan HUKUM HUDUD sedangkan dia tidak mahu menerima pembangunan.. EMM siapa yang tak mahu melaksanakan hukum HUDUD PAS KE BN.. shahboy rasa pembaca lebih mahir di dalam menilainya...

PAS hanya mahu mempolitikkan Islam semata-mata dulu cakap pasal SYURGA and sekarang ini pulak HUDUD..

Dulu dok kata Undi PAS boleh masuk syurga.. DIA INGAT SYURGA TU BAPAKK DIA PUNYA KA.. Dia tu pun belum tentu masuk SYURGA la SERBAN JE LITIT LEBIH...

Imam Shafie pun tak boleh jamin diri dia masuk syurga tetapi Mushidul AM PAS bole pulak Janji kat Orang yang undi PAS masuk SYURGA... APE KE JADAH NIII!!!!

p/s: mungkin sebab IMAM SHAFIE tak da title TUAN GURU kat depan kot NIK AZIZ ada title, sebab tu yang tak bole jamin orang masuk syurga TUAN GURU LAGI TINGGI BEB PANGKAT DIA... hihihihi

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

5 comments:

Pemuda IKS said...

Salam perjuangan,

Soal HUDUD ini adalah tanggungjawab sebuah kerajaan ISLAM. HUDUD tidak sepatutnya menjadi sebuah agenda politik. Jika HUDUD dirangka dengan baik, nescaya penerimaan di kalangan rakyat juga akan baik. Masalahnya, rakyat masih tidak jelas dengan pelaksanaannya.

"Memperkasa Generasi Baru"

Pergerakan Pemuda
UMNO Cawangan Taman IKS
Bahagian Batu WP

http://pemudaiks.blogspot.com

azlishukri said...

saya setuju jgn jadikan isu Hudud sebagai politik..

Mr Joker said...

HUDUD Hanya Boleh Dilaksanakan Apabila Negara Itu Sudah Mencapai Tahap Pembangunan...

erm...

awat dekat mekah boleh laksana hudud pulak???

mekah ngan Malaysia sape lagi maju???

erm...

Anonymous said...

tgk muka dan mata anwar pd pic kt atas tu, sama dengan rupa salman rushdie..

adriadra said...

Istigfar lah wahai saudaraku, hudud bukan perkara mainan politik. Kita jangan jadi dungu dan jumud dalam hukum agama.

Masa sekolah kan kita dah belajar yang islam ni syumul, lengkap dan sebagainya. Kenapa bila nak kahwin kita ikut hukum, nak berjual beli kita ikut hukum, nak solat ikut hukum tapi bab syariah kita kata tunggu? Awat masa solat tak kata aku tak nak sembahyang ikut hukum/rukun tapi ikut kata hati dan tunggu dapat ilham dan bersedia?

Amboi bila beli barang sibuk kita kata beli ya dan si penjual sibuk dok kata jual yer tapi bila sampai bab syariah kita tolak dan belum sedia? Bila kita nak sedia?

Sebagai sebuah pertubuhan siasah sekurang-kurangnya PAS berani berjanji untuk laksanakan hudud. Bagaimana pula dengan UMNO kerana seperti kata Pemuda IKS ianya adalah tanggungjawab sebuah kerajaan Islam. Apakah Malaysia bukan sebuah kerajaan Islam dan oleh itu ia bertanggung jawab untuk laksanakannya.

Kita bagi contoh mudah. Masa TMM nak buat kereta, ramai kata kita belum bersedia, kita tak mampu, tak leh nak buat sbb tak cukup engineer dan sebagainya. Awat masa tu TMM tak kata ok tunggu samapai sedia? Sbbnya kalau tunggu dan tak buat sampai bila pun kita tak kan buat.

Dalam istilah mudah projek trial and error akan sentiasa berlaku tetapi itulah masanya untuk kita memperbaikinya dan terus memajukannya.

Menegakkan dan melaksanakan Islam tanggungjawab muslim terhadap seluruhnya.

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan