Followers

Wednesday, September 10, 2008

Anwar tiba di mahkamah bagi sebutan kes liwat hari ini..


KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba di Mahkamah Sesyen di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini pukul 9.30 pagi ini untuk sebutan kes liwatnya. Anwar, yang berpakaian sut hitam, tiba dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda (MPV) ditemani isterinya Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan anak. Turut hadir adalah sepasukan peguamnya yang diketuai Sulaiman Abdullah. Wakil media tempatan dan luar negara termasuk orang ramai berhimpun di pekarangan mahkamah, setengahnya seawal pukul 6.30 pagi. Keadaan keselamatan adalah terkawal.

Pada 7 Ogos, Anwar, 60, mengaku tidak bersalah meliwat bekas pembantunya Mohamad Saiful Bukhari Azlan di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, di antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun. Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.Hakim S.M. Komathy Suppiah membenarkan Anwar dibebaskan dengan jaminan bon peribadi sebanyak RM20,000 tanpa penjamin.

SHAHBOY
Exco Hubungan Luar Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan