Followers

Thursday, May 15, 2008

PeKida Gombak Teruskan Perjuangan MElayu


PEKIDA- Karpal Perlu Mohon Ampun Kepada Sultan


kenyataan Pengerusi DAP Karpal Singh terhadap SUltan Perak baru-baru ini telah dilihat dia telah mencabar ketuanan melayu serta agama Islam di negara ini. Jesteru itu Persatuan Kebajikan Islam dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) daerah Gombak telah pun menggesa kerajaan mengambil tindakan tegas terhadap Ahli Parlimen Bukit Gelugor yang celupar itu.

kata pengerusi tetapnya tuan Abdul Rashid Fadzil

"ini juga merupakan antara elemen penting Rukun Negara yang dipersetujui semua rakyat ialah 'Kesetiaan kepada raja dan negara'."
"Kita minta kerajaan ambil tindakan segera ke atas Karpal bagi membendung api kemarahan orang Melayu. Tidak mustahil Melayu akan bangkit dan bertindak (mempertahankan institusi raja),"


Beliau berkata demikian bagi menyampaikan resolusi pendirian 2,000 ahli Pekida daerah Gombak hari ini dalam isu Karpal yang mempertikaikan kuasa Sultan.
Dalam resolusi itu, Pekida daerah Gombak mendesak Karpal menarik balik kenyataannya dan memohon ampun daripada Sultan.
Pekida turut membuat laporan mengenai kenyataan Karpal di Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak di sini.

No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan