Followers

Saturday, May 10, 2008

Anwar Tiada Agenda Pertahankan Melayu- Ezam Mohd Nor

Sumber Siasah 27 April-3 Mei 08

Kuala Lumpur: Pengerusi gerak, Ezam Mohd Nor mendakwa Penasihat Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah melepaskan tangungjawab untuk membela orang melayu sebagai agenda di dalam pencaturan politiknya.

Menegaskan demikian dalam wawancaranya dengan Siasah Ezam mengaskan Dasar Ekonomi Baru (DEB) adalah bertujuan untuk membela nasib orang melayu dan perlu dipertahankan. Tetapi kalau betul Anwar telah menggunakan pendekatan (menolak DEB) untuk menarik undi dari orang bukan melayu.

''Permainan politik yang sebegini bukanlah agenda bangsa dan negara. Parti Rakyat Keadilan sepatutnya meletakkan agenda kepentingan melayu sebagai perkara yang asas, tetapi pendapat saya ditentang dan Anwar Ibrahim tidak ”mempertahankan saya''


kata beliau sambil mengakui memang ramai orang bukan melayu mengundi Pakatan Rakyat kerana Anwar menggunakan isu DEB akan dihapuskan.
Ditanya sama ada beliau ingin membina kembali hubungan dengan Anwar, Ezam berkata, " kini peluang itu dilihat semakin jauh kerana beliau menafikan melayu dan Islam sebagai asas politik".
@ mempertahankan ketuanan melayu...No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan