Followers

Monday, May 5, 2008

Agenda Tanah Melayu

Salam sejahtera Tanah Melayu untuk saudaraku sekelian. Sedarkah kita bahawa perpaduan kita kini semakin terurai? Seolah-olah kita dambakan kehancuran. Sedarkah kita bahawa ketuanan kita semakin dicabar? Seolah-olah kita pendatang yang menumpang kemakmuran Tanah Melayu. Sedarkah kita bahawa kedaulatan kita semakin diasak? Seolah-olah kita bangsa lemah yang boleh diganyang dan dimamah sembarangan.

Semestinya kita sedar akan hakikat ini. Kita tahu kekuatan kita semakin menghilang. Kita sedar maruah kita semakin tergadai. Kita mengerti masa depan kita semakin tidak keruan. Kita pasrah Tanah Melayu yang diwarisi ini makin terlerai daripada genggaman kita. Namun, kita masih enggan memulihkan keadaan. Kita hanya berani menunjuk kekuatan terhadap sesama kita. Hanya tahu menghela amarah kepada bangsa sendiri. Tidak sanggup bangun menghulur tangan memohon maaf dan menggengam erat membina kembali kekuatan.
Insaflah saudaraku sekelian, Melayu bukan lagi bangsa yang dihormati. Kita bukan lagi dianggap tuan di Tanah Melayu, apa lagi sebagai penguasa di Nusantara. Kemasyuran kita sudah lama terkubur. Bangsa yang gah dan perkasa suatu ketika dulu sudah tiada lagi. Yang tinggal hanyalah bangsa yang lemah dan berpecah. Melayu telah layu. Gara-gara dendam dan kesumat serta hasad dan dengki sesama bangsa yang membaluti hati kita.

Saudaraku, kembalilah bersatu. Hentikanlah segala sengketa sesama kita. Perbaharuilah azam dan tekad kita. Letakkan semula perjuangan kita di landasan yang sebetulnya. Jadikan Tanah Melayu sebagai wadah perjuangan bangsa. Pertahankanlah warisan kita. Berdamailah, demi bangsa, nusa dan agama.

Melayu yang bersatu bukan saja bangsa yang kuat dan digeruni, tetapi juga bani harapan saudara Islam sejagat yang mendambakan pembelaan daripada kezaliman kaum kufar. Hidup Melayu! Amin.


No comments:

Karpal Singh - Singh Is King

Karpal Singh - Singh Is King
mamat ni dah nyanyuk dah.. emm jalan pun dah tak boleh dah.. ada hati nak jadi KING... Samdol ada la.. Muka mcm Dogong Afrika ada pulak keinginan nak jadi King... Baduwa Rascall.... !!!

Wild Dogs !!!!

Wild Dogs !!!!
Memang Bahaya, Memang Liar dan Sememangnya GANAS!!!! ( Kurap pun ada)

DRAGONBALL MALAYSIA

DRAGONBALL MALAYSIA

ROAD TO BUKIT SEMALBAU

ROAD TO BUKIT SEMALBAU
kini filem terbaru arahan Anwar Baba yang memaparkan kisah kehidupan haiwan di Bukit Selambau. Mereka seronok berada di sana sehinggalah kedatangan BaBi ( suara latar Tressa Kok) yang cuba untuk merampas kuasa Singa ( suara latar Anwar Ibrahim) dan mahu menjadi raja di kawasan Bukit Selambau itu. Apakah kesudahannya??? marilah sama-sama kita saksikanya di pawagam yang berdekatan